«Προέχει το συνολικό συμφέρον του Πειραιά»

Μήνυμα συστράτευσης προς πάσα κατεύθυνση έστειλε ο Βαγγέλης Μαρινάκης  ώστε να επιτευχθούν οι δεσμεύσεις που έλαβε ο ίδιος, αλλά και ο Γιάννη Μώραλης,  για τον Πειραιά. Ο πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό του Γιάννη Μώραλη παρέθεσε δεξίωση στο V’ammos, στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης» για τη νέα εποχή που ξεκινά στο μεγαλύτερο Λιμάνι της χώρας και τόνισε πως «πάνω απ΄ όλα προέχει το συνολικό συμφέρον του Πειραιά».  Στην εκδήλωση φυσικά ήταν και ο Γιάννη Μώραλης, ο οποίος μίλησε για ένα «δύσκολο έργο  που έχουμε μπροστά μας και για δουλειά πολλών μηνών που θα χρειαστεί».

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού στην ομιλία του τόνισε: «Ήθελα να σας καλωσορίσω και να σας ευχαριστήσω όλους. Εσάς που προσπαθήσατε πάρα πολύ. Ήταν ένας αγώνας δρόμου, ένας αγώνας μέσα σε πολύ λίγες ημέρες και χρειάστηκε ο καθένας από εμάς να κάνει την υπέρβασή του. Και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος, γιατί όπως είχα πει και το βράδυ της νίκης, εμείς είμαστε εδώ για να ενώσουμε. Και δεν υπάρχουν εξαιρέσεις! Όταν περπάτησα εδώ απόψε (σ.σ την Τετάρτη), είδα φίλους πολλούς. Αλλά και άλλους ανθρώπους, οι οποίοι κατά τη διάρκεια της προεκλογικής μας εκστρατείας ήταν… απέναντι. Δεν έχει σημασία! Εμείς τους αγκαλιάζουμε όλους! Για το καλό του Πειραιά.

Επίσης, δεχθήκαμε πολλή λάσπη. Λάσπη για την οποία μπορώ να σας πω ότι με ενόχλησε, αλλά δεν με έπληξε πραγματικά. Γιατί στο τέλος της ημέρας, ο καθένας από εμάς κάνει την αυτοκριτική του. Και ξέρει πολύ καλά τι έχει κάνει άσχημα και τι έχει κάνει καλά. Μπορώ να σας πω ότι η συνείδησή μου κάθε βράδυ ήταν καθαρή. Και μπορώ να σας πω ότι, όταν βλέπεις ανθρώπους να ρίχνουν λάσπη, βρίσκεις δύναμη να προχωρήσεις και με έργα, όχι λόγια, να προχωρήσεις μπροστά. Και αυτό είναι που μετράει στο τέλος της ημέρας.

Θέλω να σας πω ότι όλοι μας, σε αυτή την προσπάθεια, πρέπει να βάλουμε το προσωπικό μας συμφέρον κάτω από το συνολικό συμφέρον του Πειραιά! Και είναι κάτι το οποίο χρειαζόμαστε. Θα προσπαθήσουμε και να φέρουμε την ανάπτυξη, αλλά και οι άνθρωποι που δουλεύουν στον Δήμο, που δουλεύουν για όλους εμάς, θα πρέπει να δουλέψουν! Αυτό, δηλαδή, που έχουμε συνηθίσει στο Ελληνικό Δημόσιο, είδατε που μας έχει φτάσει. Αυτό λοιπόν που πρέπει να κάνουμε, όσο και αν φανεί δυσάρεστο, είναι πραγματικό! Πρέπει να το δουλεύουμε το οκτάωρό μας! Και πρέπει να ρίξουμε και άλλη μία ώρα, για τον Πειραιά! Γιατί αλλιώς, θα μείνουμε και εμείς στα λόγια. Ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους! Δώσαμε έναν τίμιο αγώνα. Κάναμε την υπέρβασή μας και αυτό που μένει τώρα είναι να κάνουμε την υπέρβαση και στο έργο μας».

Γ. Μώραλης: «Έχουμε δύσκολο έργο και δουλειά πολλών μηνών»

Από την πλευρά του, ο νέος δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, είπε: «Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους και όλες, που είστε σήμερα εδώ κοντά μας. Δώσαμε μία μάχη δύσκολη. Μία μάχη 40 ημερών και θέλω να σας ευχαριστήσω όλους. Και τους υποψήφιους δημοτικούς και διαμερισματικούς συμβούλους, και τους συνεργάτες και τους εθελοντές και όλους όσοι συμμετείχαν σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια των 40 ημερών. Την Κυριακή είχαμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Είχαμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα για τον Πειραιά! Αυτό σίγουρα μας ικανοποιεί, όμως μόνο για μια-δυο ημέρες. Οι πανηγυρισμοί, η ικανοποίηση, η χαρά, πρέπει να διαρκέσουν ακόμη για μία-δυο μέρες μόνο! Έχουμε δύσκολο έργο μπροστά μας! Δύσκολο δρόμο. Έχουμε πολλή δουλειά! Δεν αλλάζει ο Πειραιάς με τη δουλειά, ενός, δύο, πέντε ή δέκα ανθρώπων, αλλά όσοι συμμετείχαμε σε αυτή την προσπάθεια, πρέπει να συστρατευτούμε για το καλό του Πειραιά!

Πάντα έλεγα, όλες αυτές τις ημέρες, ότι θέλει κοινή προσπάθεια! Πολιτών, εθελοντών, τον Φορέων, τον αντιπάλων μας ακόμα! Όλοι είναι χρήσιμοι για αυτή τη μάχη. Οι στόχοι δεν πιάνονται μέσα σε λίγες ημέρες. Θέλει δουλειά μηνών, ετών. Είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε!

Αλλά πρέπει να είμαστε όλοι μαζί! Αυτές οι 40 μέρες ήταν μικρές, μπροστά στον αγώνα που έχουμε μπροστά μας για τα επόμενα πέντε χρόνια! Είναι δύσκολη προσπάθεια αυτή που κάνουμε! Θέλουμε οι πολίτες να δουν, από την πρώτη ημέρα που θα αναλάβουμε, να δουν μια αλλαγή στην καθημερινότητά τους. Για αυτό έχουμε αρχίσει να δουλεύουμε από χθες! Όπως προείπα, όμως, χρειάζεται να είμαστε πλήρως συστρατευμένοι»

 

 

About kymaeditor

Check Also

Επιπλέον δρομολόγιο στην ακτοπλοϊκή σύνδεση Πειραιάς-Πόρος

Με ενέργειες του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κυρίου Σταύρου Βοϊδονικόλα προς το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής (Διεύθυνση Θαλασσίων Συγκοινωνιών) …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *