Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ με 14,6% – Το 80% των Ελλήνων βλέπουν συμφωνία σε δημοσκόπηση του Alpha

Προβάδισμα με 14 και πλέον μονάδες έχει ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας στη πρόθεση ψήφου στη δημοσκόπηση της εταιρείας Marc, που παρουσιάστηκε στην εκπομπή Ίντριγκα του τηλεοπτικού σταθμού Alpha. Το κόμμα της Κουμουνδούρου συγκεντρώνει  34,2% και η Νέα Δημοκρατία το 19,6%.

Ωστόσο, από την δημοσκόπηση προκύπτει ότι ο ελληνικός λαός, αμφιταλαντεύεται για την πορεία της κυβέρνησης με το 45% των ερωτηθέντων να απαντά πως την κρίνει θετικά ή μάλλον θετικά σε σχέση το 53,1% αρνητικά ή μάλλον αρνητικά.

Στο κατά πόσο ο λαός είναι ικανοποιημένος από την μέχρι τώρα διαπραγματευτική στάση της κυβέρνησης, το 53,4% δηλώνει μη ικανοποιημένο από τη διαπραγμάτευση αντί του 45,5% που απάντησε θετικά δηλώνοντας ικανοποιημένο από την διαπραγματευτική πολιτική της κυβέρνησης

Στο ερώτημα τι πρέπει να κάνει η κυβέρνηση, να προχωρήσει στην σύναψη συμφωνίας ή να πάμε σε ρήξη το 50,2% επιθυμεί να δεχτεί η κυβέρνηση αυτή τη συμφωνία αντί του 37,4% το οποίο υποστηρίζει να έρθουμε σε ρήξη με οποιοδήποτε κόστος. Ποσοστό της τάξης του 12,4% απάντησε πως δεν ξέρει τι να κάνει.

Σε ερώτηση του τι πιστεύει ότι θα συμβεί, θα συμφωνήσουμε ή θα πάμε σε ρήξη, ο ελληνικός λαός παρουσιάζεται αισιόδοξος με το εντυπωσιακό ποσοστό του 80,3% να πιστεύει πως θα επιτευχθεί η συμφωνία έναντι του 13,9 %, μόνο το οποίο θεωρεί πως είναι πιθανότερη μια οριστική ρήξη.

Σχετικά με το δίλημμα ευρώ δραχμή το 77,4% επιθυμεί να παραμείνει στο ευρώ ενώ μόλις το 16,% θέλει να πάμε στη δραχμή.

Στο ερώτημα αν ο κόσμος επιθυμεί εκλογές η πλειονότητα του κόσμου φάνηκε αρνητική στη διεξαγωγή νέας εκλογικής διαδικασίας. Συγκεκριμένα μόνο το 13,8% επιθυμεί ξανά εκλογές έναντι του 44,2 % που επιθυμεί κυβέρνηση εθνικής ενότητας και του 37,6% που επιθυμεί να συνεχίσει η υπάρχουσα κυβέρνηση.

About kymaeditor

Check Also

Συγκατάθεση (consent) μέσω του Gov.gr Wallet θα δίνουν οι πολίτες για την ολοκλήρωση διαδικασιών

Με στόχο τον περαιτέρω εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Διοίκησης, την εύκολη και φιλική εξυπηρέτηση των πολιτών …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *