Προβληματικό το πιστοποιητικό του Αρ. Φλώρου από τον Ευαγγελισμό

Προβληματικές είναι οι ιατρικές «γνωματεύσεις» της αποφυλάκισης του Αρ. Φλώρου, όπως προκύπτουν από σχετικό έγγραφο του Ευαγγελισμού και συγκεκριμένα της διοικήτριας του Ευαγγελισμού Π. Γκουλάκη – Μητσάκη, που έχει στη διάθεση του το Documento.

Στην ιστοσελίδα του documentonews.gr αναρτείται το σχετικό έγγραφο, στο οποίο η γιατρός που υπέγραψε τη γνωμάτευση δεν υπήρξε καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής της στον Ευαγγελισμό, ιατρός κλάδου ΕΣΥ, με αποτέλεσμα η σφραγίδα της να είναι «ανυπόστατη».

Ακόμη, σύμφωνα με τις ίδιες πήγές, δεν υπήρξε καμία υπογραφή του επιστημονικά υπεύθυνου «Εργαστηρίου Μελέτης Υπνου» ή του καθηγητή της Κλινικής Εντατικής Θεραπείας. Τα αποτελέσματα της μελέτης δεν συνοδεύονται από το θεραπευτικό κομμάτι της μελέτης c-pap, απαραίτητο σε τέτοιες περιπτώσεις για το ποσοστό αναπηρίας.

Οπως διαπιστώνει το Documento, δεν υπάρχει καμία ιατρική βεβαίωση για ΚΕΠΑ υπογεγραμμένη από τον επιστημονικά υπεύθυνο του εργαστηρίου μελέτης ύπνου.

Ωστόσο, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες ιατρική βεβαίωση υπογράφει πανεπιστημιακός καθηγητής α’ βαθμίδας βάσει της οποίας ο Αρ. Φλώρος έχει περάσει από το μηχάνημα c-pap. Αγνωστο βέβαια παραμένει το πότε υπεγράφη η εν λόγω δεύτερη γνωμάτευση.

Πηγές των υπουργείων Υγείας και Κοινωνικής Ασφάλισης βεβαίωναν χθες προς την «Κ» ότι διενεργούνται έρευνες στη νευρολογική κλινική ενός κρατικού νοσοκομείου στον Πειραιά και στο εργαστήριο ύπνου και στο πνευμονολογικό τμήμα ενός άλλου στην Αθήνα για τις αντίστοιχες γνωματεύσεις που συνυποβλήθηκαν προς την τριμελή επιτροπή του ΚΕΠΑ, η οποία και έκανε τη σχετική άθροιση των ποσοστών αναπηρίας. Εκτός από τα δύο νοσοκομεία, μια γνωμάτευση έδωσε και ο καθηγητής ψυχιατροδικαστικής κ. Αθ. Δουζένης.

 

Πηγή: Καθημερινή

About kymaeditor

Check Also

Εξαρθρώθηκε συμμορία που διέπραττε κλοπές από οικίες σε Δάφνη και Ηλιούπολη

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, συμμορία τα μέλη της οποίας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *