«Προγραμματίζουμε έργα 1 δισ. ευρώ για τον Πειραιά»

Κάνοντας έναν απολογισμό της δημαρχιακής του θητείας ο Βασίλης Μιχαλολιάκος ολοκλήρωσε την προεκλογική του εκστρατεία. Μιλώντας στη  πλατεία Κοραή, ο νυν δήμαρχος του Πειραιά τόνισε πως «προγραμματίζουμε έργα 1 δισ. ευρώ για τον Πειραιά» και υποσχέθηκε ότι ο Πειραιάς θα πρέπει να γίνει ναυτιλιακό κέντρο προκειμένου να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας.

«Απέναντι στο συμφέρον του Πειραιά δεν βάζουμε ούτε σκοπιμότητες ούτε συναισθηματισμούς ούτε πολιτικές συγγένειες», τόνισε  μεταξύ άλλων ο Βασίλης Μιχαλολιάκος, προσθέτοντας ότι τα συνολικά έργα που έχουν προγραμματιστεί για την πόλη την επόμενη περίοδο, φθάνουν το 1 δισ. ευρώ.

«Καταπολεμήσαμε τη διαφάνεια και τη σπατάλη»

Για το έργο της σημερινής δημοτικής αρχής, είπε ότι προχώρησε άμεσα στην εξυγίανση ενός οικονομικά χρεοκοπημένου δήμου, καταπολεμώντας την αδιαφάνεια και τη σπατάλη και ζητώντας διαχειριστικό έλεγχο σε βάθος 10ετίας.

«Ο Πειραιάς μπήκε δυναμικά στον Πολιτιστικό Χάρτη της χώρας»

Πρόσθεσε επίσης, ότι ο δήμος Πειραιά κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα να ξεβρομίσει την πόλη από τα σκουπίδια, να αντιμετωπίσει τις ανάγκες των οικονομικά ασθενέστερων πολιτών, να εξασφαλίσει παιδικούς σταθμούς για όλα τα παιδιά, να καταπολεμήσει το παραεμπόριο να ανακτήσει την καταπατημένη περιουσία του και να απομακρύνει τον ΟΚΑΝΑ από την περιοχή.

Ο Βασίλης Μιχαλολιάκος είπε ότι δήμος κατάφερε επίσης να εξασφαλίσει πόρους για την επαναλειτουργία του δημοτικού θεάτρου το οποίο χαρακτήρισε στολίδι της πόλης τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι ο «Πειραιάς μπήκε δυναμικά στον Πολιτιστικό Χάρτη της χώρας».

Απολογισμός της θητείας του

Αναφερόμενος σε έργα του είπε ότι ανακατασκευάστηκαν 33 υπάρχουσες παιδικές χαρές ενώ δημιουργήθηκαν άλλες 18. Επίσης δήλωσε ότι αναπλάστηκαν 11 πλατείες δημιουργήθηκαν 4 πάρκα και εκτελείται η κατασκευή 2 νέων παιδικών σταθμών.

Ο Πειραιάς είπε σύντομα θα έχει Μετρό και Τραμ καθώς ξεκίνησε ήδη η λειτουργία των σχετικών έργων στην περιοχή τονίζοντας ότι ο Πειραιάς θα γίνει προνόμιο ζωής.

Το μεγάλο οραματικό έργο μας που θα δώσει νέα πνοή στο σύγχρονο Πειραιά είναι η υπογειοποίηση της Λεωφόρου Ποσειδώνος από το ΣΕΦ, μέχρι το λιμάνι καθώς θα αλλάζει τη λειτουργία της πόλης και θα απαλλάξει την πόλη τους καλοκαιρινούς μήνες από την κίνηση που την στραγγαλίζει, είπε ο δήμαρχος Πειραιά υπογραμμίζοντας ότι ο δήμος διεκδικεί την παραχώρηση από τον ΟΛΠ της Παγόδας και της Πολιτιστικής Ακτής αλλά και αντισταθμιστικά οφέλη για την όχληση της πόλης από το Λιμάνι.

«Δεν είναι ρουσφέτι η ανάπτυξη»

Η ανάπτυξη πρόσθεσε δεν γίνεται με εκκλήσεις και προσκλήσεις. Δεν είναι ρουσφέτι η ανάπτυξη. Αλλάζει την πόλη, ενισχύει τις υποδομές και την καθιστάς ελκυστική σε επισκέπτες και επιχειρήσεις, τόνισε ο δήμαρχος Πειραιά.

 

 

 

About kymaeditor

Check Also

Οι εκδηλώσεις για το Καρναβάλι στο δήμο Μοσχάτου Ταύρου έχουν ήδη ξεκινήσει

Οι εκδηλώσεις για το «Καρναβάλι 2024» του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου έχουν ήδη ξεκινήσει. Το φετινό πρόγραμμα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *