Προεδρικές εκλογές στις 28 Δεκεμβρίου στην Κροατία

Κάλπες εν μέσω εορτών, θα έχουν στην Κροατία αφού ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης της χώρας Νίκολα Γέλιτς ανακοίνωσε και επισήμως την διενέργεια προεδρικών εκλογών για τις 28 Δεκεμβρίου. Η απόφαση θα υιοθετηθεί επίσημα από την κυβέρνηση της Κροατίας στην αυριανή σύσκεψη.

Αν υπάρξει δεύτερος γύρος εκλογών, θα διεξαχθεί στις 11 Ιανουαρίου του επόμενου έτους. Υποψήφιους στις έκτες κατά σειρά προεδρικές εκλογές στη χώρα, μπορούν να προτείνουν πολιτικά κόμματα εγγεγραμμένα στην Κροατία, ένα ή περισσότερα πολιτικά κόμματα μαζί, καθώς και ψηφοφόροι.

Ανεξάρτητα από το ποιος τον προτείνει, ο προεδρικός υποψήφιος πρέπει να συλλέξει τουλάχιστον 10.000 υπογραφές ψηφοφόρων που στηρίζουν την υποψηφιότητά του. Κάθε ψηφοφόρος μπορεί με την υπογραφή του να στηρίξει έναν υποψήφιο.

Εκτός από τον νυν πρόεδρο της Κροατίας, Ίβο Γιοσίποβιτς, στέλεχος του κυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, υποψηφιότητες έως τώρα ανήγγειλαν η πρώην υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Κολίντα Γκράμπαρ – Κιτάροβιτς, ο Ίβαν Γκρούμπισιτς, καθολικός ιερωμένος και ανεξάρτητο μέλος της Κροατικής Βουλής, ο Άντο Τζάπιτς, πρώην πρόεδρος του Κροατικού Κόμματος Δικαιωμάτων (HSP) και ο Ίβαν Ρούντε, δικηγόρος, μέλος του κόμματος «Φωνή της Λογικής», ο οποίος έχει τη στήριξη της Κροατικής Ένωσης Συνδικαλιστικών Οργανώσεων.

About kymaeditor

Check Also

Πολιτικά απρεπής η ακύρωση της συνάντησης από τον Σούνακ – Πάγιες ελληνικές θέσεις όσα είπε ο πρωθυπουργός για τα Γλυπτά

Ακυρώθηκε, με πρωτοβουλία και απόφαση του Βρετανού πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ, η προγραμματισμένη για την Τρίτη συνάντηση …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *