Προειδοποίηση Πατούλη- “Όχι” σε νέες περικοπές πόρων στους Δήμους

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν αντέχει άλλη περικοπή πόρων, είναι το μήνυμα που έστειλε ο Γιώργος Πατούλης. Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ χτύπησε “καμπανάκι” κινδύνου το οποίο ταυτόχρονα ήταν και μια προειδοποίηση πως «δεν μπορεί σε καμία περίπτωση, οι αποκλίσεις που φέρεται να καταγράφει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στον στόχο του πλεονάσματος, να αποτελούν δικαιολογία για νέες περικοπές πόρων στους Δήμους».
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, με αφορμή δημοσιεύματα που παρουσιάζουν τους Ο.Τ.Α. εκτός μνημονιακών στόχων και με απόκλιση όσον αφορά στο πλεόνασμα του 2014, ο κ. Πατούλης σημειώνει ότι «ήδη η μείωση κατά 65% στους πόρους που μας αποδίδονται από την κεντρική εξουσία έχει δημιουργήσει τεράστιες δυσκολίες στην ομαλή λειτουργία των Δήμων σε όλη τη χώρα.

Οι Δήμοι λειτουργούν «στο κόκκινο» και νέες περικοπές στη χρηματοδότησή τους από τους Κ.Α.Π., θα οδηγήσουν σε κλείσιμο δημοτικών υπηρεσιών.

Η Αυτοδιοίκηση δεν αντέχει άλλη περικοπή πόρων και πρέπει επιτέλους να της αναγνωριστεί η τεράστια συνεισφορά της στην επίτευξη του εθνικού στόχου για δημιουργία πρωτογενών πλεονασμάτων. Να τις αναγνωριστεί ότι φορτώθηκε τα προηγούμενα χρόνια νέες αρμοδιότητες, ευθύνες και κόστη, χωρίς να τις αποδοθούν ταυτόχρονα και οι απαραίτητοι πόροι».

Αναφερόμενος ειδικά στο υπουργείο Οικονομικών και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, ο κ. Πατούλης σημειώνει: «Ας αναζητήσουν σε άλλους φορείς του Δημοσίου τα χρήματα που τους λείπουν, για να καλύψουν τους στόχους του πλεονάσματος. Δεν μπορεί να αποτελεί η Αυτοδιοίκηση την εύκολη λύση για να καλύπτουν κάθε φορά «τις τρύπες» που δημιουργούν οι αστοχίες τoυ υπόλοιπου δημόσιου τομέα και των εποπτευόμενων φορέων του».

About kymaeditor

Check Also

Η Γλυφάδα αποκτά Δημοτικό Γηροκομείο στο χώρο του πρώην αεροδρομίου

Μια στέγη αγάπης και φροντίδας, ένα δημιούργημα άρτιας κατασκευής και υψηλών προδιαγραφών που απευθύνεται στους …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *