Προληπτικός Οφθαλμολογικός Έλεγχος στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Γλαυκώματος στο «Ερρίκος Ντυνάν»

Με ειδικές οφθαλμολογικές εξετάσεις σε προνομιακή τιμή το ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑN Hospital Center συμμετέχει στην προσπάθεια ενημέρωσης και προληπτικού ελέγχου του κοινού, με αφορμή την Παγκόσμια Εβδομάδα κατά του Γλαυκώματος (6 – 12 Μαρτίου 2016).

Το γλαύκωμα αποτελεί μία από τις συχνότερες αιτίες τύφλωσης στις δυτικές χώρες. Στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι πάσχουν από γλαύκωμα περισσότερα από 200.000 άτομα, αλλά τα μισά από αυτά δεν έχουν διαγνωστεί.
Το γλαύκωμα οφείλεται σε αύξηση της ενδοφθάλμιας πίεσης που οδηγεί σε βλάβη του οπτικού νεύρου. Το σημαντικό χαρακτηριστικό της πάθησης είναι ότι μέχρι πολύ προχωρημένα στάδια εξελίσσεται χωρίς να προκαλεί το παραμικρό σύμπτωμα στον ασθενή. Έτσι, μόνον με τον συστηματικό προληπτικό έλεγχο μπορεί να διαγνωστεί, ώστε να δοθεί η κατάλληλη θεραπεία και να αποφευχθούν μη αναστρέψιμες βλάβες.

Στο πλαίσιο αυτό, από τις 7 έως τις 11 Μαρτίου το Α’ Οφθαλμολογικό Τμήμα του ΕΝHC προσφέρει τη δυνατότητα -κατόπιν ραντεβού- ενός προληπτικού ελέγχου για το γλαύκωμα, που περιλαμβάνει:
•Μέτρηση της ενδοφθάλμιας πίεσης (τονομέτρηση).
•Τομογραφική μελέτη του οπτικού νεύρου με Spectral OCT, τελευταίας τεχνολογίας.
Για το ραντεβού τους και για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα: 210.6972122 και 210.6972924 ή να στείλουν email στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected]

About kymaeditor

Check Also

ΑΝΑΠΛΑΣΗ: Επαναστατική νευροπλοηγούμενη προεγχειρητική χαρτογράφηση εγκεφάλου σε ασθενείς με όγκους και αγγειακές δυσπλασίες!

Κεντρική φωτογραφία: Ο κ. Χρήστος Γεωργόπουλος με τα μέλη της επιστημονικής του ομάδας,  την ογκολόγο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *