Προς ολοκλήρωση το κτιριακό συγκρότημα της Ραλλείου;

Επίσκεψη στο εργοτάξιο του νέου σχολικού κτηρίου της ιστορικής Ραλλείου Σχολής Πειραιά, πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, με συνεργάτες του, για να ενημερωθεί για την πορεία των εργασιών.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου δήλωσε τα εξής:
«Ενημερώθηκα για την πορεία των εργασιών και όπως μου είπαν έχει ολοκληρωθεί το 80% του έργου, το οποίο σύμφωνα με τη Σύμβαση, που έχει υπογραφεί πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τέλος του έτους. Γι’ αυτό, πλέον αισιοδοξούμε, βάσιμα, ότι το νέος έτος οι μαθήτριες του Γυμνασίου και του Λυκείου της Ραλλείου θα εγκατασταθούν στο καινούργιο κτήριο».
Το έργο χρηματοδοτείται μέσω του ΕΣΠΑ από την Περιφέρεια Αττικής. Ωστόσο λόγω διαφόρων προβλημάτων οι εργασίες είχαν σταματήσει για 9 μήνες, με αποτέλεσμα να είναι ορατός ο κίνδυνος να χαθεί η χρηματοδότηση, να μην ολοκληρωθεί η κατασκευή του σχολείου και να μείνει άλλο ένα μισοτελειωμένο γιαπί- φάντασμα στην πόλη.
Όμως, μετά από έντονη παρέμβαση της Περιφερειακής Ενότητας πραγματοποιήθηκαν διαδοχικές συσκέψεις στο Υπουργείο Υποδομών και με την ουσιαστική στήριξη του Δήμου Πειραιά, βουλευτών, εκπαιδευτικών και γονέων μαθητριών του σχολείου ασκήθηκαν έντονες πιέσεις για να δοθεί λύση και να ξεκινήσουν, ξανά, τα έργα.
Έτσι, ακόμα και το διάστημα, που υπήρξαν προβλήματα στις εκταμιεύσεις κονδυλίων του ΕΣΠΑ το έργο συνεχίστηκε και βρίσκεται πλέον κοντά στην αποπεράτωση, ώστε να στεγαστούν οι μαθήτριες του Γυμνασίου και του Λυκείου της Ραλλείου, που μετά την κατεδάφιση του σχολείου τους, στην πλατεία Κοραή τα χρόνια της Χούντας βρέθηκαν χωρίς μόνιμη και κατάλληλη σχολική στέγη, φτάνοντας να φιλοξενηθούν ακόμα και σε όροφο του γνωστού «πύργου»- φάντασμα στον Πειραιά.

Ελπίζουμε οι προβλέψεις και οι δηλώσεις να μην διαψευσθούν από την πραγματικότητα γιατί η εξέλιξη των εργασιών έχει περάσει από πολλά κύματα και αρκετές φιέστες έναρξης εργασιών.

About kymaeditor

Check Also

Πειραιάς: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο πλαίσιο διεξαγωγής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας

Λόγω των εκδηλώσεων κατά την παράδοση – παραλαβή της Ολυμπιακής Φλόγας στο πλαίσιο των XXXIII …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *