Προς παράταση οι φορολογικές δηλώσεις

Μηνιαία παράταση παίρνει, όπως όλα δείχνουν,  η προθεσμία υποβολής φορολογικών δηλώσεων, αφού σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Capital.gr, αυτή θα παραταθεί έως την 30 Ιουλίου καθώς 3,5 εκατομμύρια φορολογικές δηλώσεις δεν έχουν ακόμα κατατεθεί.

Αυτό σε απλά μαθηματικά σημαίνει πως από εδώ και πέρα θα πρέπει να υποβάλλονται καθημερινά 185.000 φορολογικές δηλώσεις, με ότι αυτό σημαίνει για τις δυνατότητες του taxisnet. Μπρος στο φάσμα ενός γενικού μπλακ άουτ το υπουργείο Οικονομικών προσανατολίζεται σε μια παράταση της ημερομηνίας υποβολής της δήλωσης (όπως έγινε και για την υποβολή του Ε9).

Το πρόβλημα είναι πως τούτη τη στιγμή η Γενικής Γραμματεία Δημοσίων Έργων, μετά την αποχώρηση του Χάρη Θεοχάρη, είναι ακέφαλη επομένως δεν μπορεί να προχωρήσει σε σχετική απόφαση.

Αυτό που μπορεί να γίνει μέσω του υπουργείου Οικονομικών είναι μια έμμεση παράταση στις φορολογικές δηλώσεις για ακόμα δύο εβδομάδες (μέσα Ιουλίου δηλαδή), ενώ οι… καθυστερημένοι δεν πρόκειται να επιβαρυνθούν με το πρόστιμο των 100 ευρώ νώ ειδικά για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους θα χαθεί και η δυνατότητα δήλωσης αποδείξεων με ότι αυτό συνεπάγεται στην πληρωμή πρόσθετου φόρου.

 

About kymaeditor

Check Also

e-ΕΦΚΑ: Kαι ηλεκτρονικά η αίτηση για ένταξη στις 24 μηνιαίες δόσεις

Και ηλεκτρονικά μπορούν πλέον να υποβάλουν αίτημα για ένταξη στις 24 μηνιαίες δόσεις οι οφειλέτες που τηρούν πάγια …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *