Προσάραξη βοηθητικού σκάφους στις Σπέτσες και τραυματισμός των επιβαινόντων του

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σπετσών, για προσάραξη σκάφους, με τρεις  επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή “ΚΟΥΖΟΥΝΟΣ” ν.Σπετσών.
Άμεσα στο σημείο, μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το Ε/Γ-Τ/Ρ-Θ/Τ “ΙΩΑΝΝΗΣ Α” Ν.Σ. 1419, διαπιστώνοντας την προσάραξη σε αβαθή, του βοηθητικού σκάφους του πλοίου “MADIZ” σημαίας Μάλτας, στο οποίο επέβαιναν τρεις  ημεδαποί.
Αποτέλεσμα της προσάραξης, ήταν ο τραυματισμός των τριών επιβαινόντων του σκάφους, οι δύο  εκ των οποίων μεταφέρθηκαν στο λιμένα “ΝΤΑΠΙΑ”, με τη συνδρομή του περιπολικού σκάφους Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. και του “ΙΩΑΝΝΗΣ Α”, απ’όπου διακομίσθηκαν αρχικά με ασθενοφόρο όχημα στο Πολυδύναμο Ιατρείο Σπετσών για παροχή πρώτων βοηθειών και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο Αθηνών Κ.Α.Τ. για περαιτέρω νοσηλεία, ενώ ο 39χρονος χειριστής του, αφού βγήκε αυτοβούλως στην ακτή, παρελήφθη από περιπολικό όχημα Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. που τον μετέφερε στο Π.Ι. Σπετσών.
Με μέριμνα του 39χρονου χειριστή καθώς και ιδιωτικών μέσων, κινήθηκαν οι διαδικασίες ανέλκυσης και απομάκρυνσης του προσαραγμένου σκάφους, οι οποίες ολοκληρώθηκαν με επιτυχία, χωρίς να παρατηρηθεί θαλάσσια ρύπανση.
Από το Λιμεναρχείο Σπετσών που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο χειριστής του σκάφους, καθώς κατόπιν αλκοολομέτρησης βρέθηκε θετικός με ποσοστό οινοπνεύματος 0,28 mg/ml, ενώ κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

About kymaeditor

Check Also

Εντοπίστηκε ναυάγιο στον κόλπο των Μεγάρων – Η ιστορία του MINI LORD

Στον κόλπο των Μεγάρων και σε βάθος 222 μέτρων εντοπίστηκε το MINI LORD, φορτηγό πλοίο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *