Προσλήψεις και προαγωγές στο Δημόσιο με πλαστά δικαιολογητικά- Έρχονται 2.500 απολύσεις

Βιομηχανία παραποιημένων δικαιολογητικών είχε στηθεί από επιτήδειους για παράνομες προσλήψεις και προαγωγές στο Δημόσιο, όπως έδειξαν  οι έλεγχοι που πραγματοποιήθηκαν. Τα στοιχεία των ελέγχων δείχνουν μάλιστα ότι από τις έρευνες στους φακέλους των υπαλλήλων του στενού και του ευρύτερου δημόσιου τομέα θα προκύψουν 2.500 απολύσεις.

Οι έλεγχοι δείχνουν ότι σε επίπεδο υπαλλήλων μέσης εκπαίδευσης είναι εκατοντάδες, ίσως και χιλιάδες εκείνοι που πλαστογράφησαν είτε τον βαθμό του απολυτηρίου, είτε το ίδιο το απολυτήριο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το «Έθνος» το ποσοστό των πλαστών δικαιολογητικών σε δήμους, νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου και ανώνυμες εταιρείες του Δημοσίου σε ένα δείγμα 5.000 υπαλλήλων αγγίζει το 7% (316 πλαστά), εκ των οποίων πάνω από το 70% (266 περιπτώσεις) αφορούν πλαστά απολυτήρια λυκείου.

Στα απολυτήρια λυκείου πλαστογραφούνταν είτε ο βαθμός του απολυτηρίου, είτε το ίδιο το απολυτήριο.

Όπως ανέφερε η εφημερίδα από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχουν μία και μόνο απάντηση σε αυτά τα φαινόμενα: άμεσες απολύσεις για όσους παραποίησαν τον φάκελό τους προκειμένου είτε να προσληφθούν είτε να πάρουν προαγωγή. Οι απολύσεις αυτές μάλιστα θα συμπεριληφθούν στις 6.500 απολύσεις στις οποίες πρέπει να προχωρήσει η χώρα βάσει της Μνημονιακής υποχρέωσης ως το τέλος του χρόνου.

Σύμφωνα πάντα με το Έθνος τα στοιχεία δείχνουν ότι στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου οι έλεγχοι έδειξαν ότι 316 άτομα είχαν πλαστά δικαιολογητικά, στον ΟΣΥ οι 80 είχαν παραποιήσει τον φάκελό τους, ενώ και στη δημοτική αστυνομία εντοπίστηκαν 156 εργαζόμενοι με πλαστά δικαιολογητικά. Τώρα οι φάκελοι όλων αυτών των περιπτώσεων θα περάσουν από διεξοδικό έλεγχο προκειμένου να ξεκαθαρίσει ποιοι και πόσοι πλαστογράφησαν τα δικαιολογητικά προκειμένου να μπουν ή να ανέλθουν σε θέσεις στο Δημόσιο. Χαρακτηριστική είναι και η περίπτωση ενός Δήμου όπου το 10% των υπαλλήλων που είχαν προσληφθεί δεν είχαν τα απαιτούμενα προσόντα.

 

About kymaeditor

Check Also

Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στο λιμάνι Κερατσινίου

Τροχαίο ατύχημα έλαβε χώρα πρωινές ώρες σήμερα, στον σταθμό εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά στο Ικόνιο Κερατσινίου, μεταξύ …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *