“Προσύμφωνο χωρίς δεσμευτικότητα η συμφωνία του Eurogroup”

Μίσως και τιμωριτική διάθεση είδε στους δανειστές ο Αλέξης Μητρόπουλος, με αφορμή τις διπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης στις Βρυξέλλες και τη στάση που κράτησαν οι ξένοι απέναντι στη χώρα μας. Παράλληλα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε προσύμφωνο χωρίς δεσμευτικότητα τη συμφωνία του Eurogroup.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA ο κ. Μητρόπουλος είπε αρχικά τα εξής: «Πρόκειται για προσύμφωνο χωρίς δεσμευτικότητα με πολλές δεσμεύσεις πολύ σαφείς για την ελληνική πλευρά και πολλές επιφυλάξεις από την πλευρά των δανειστών».

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής πισήμανε ότι οι δανειστές, κυρίως η γερμανική πλευρά, επεφύλαξαν μίσος, μισαλλοδοξία και τιμωρητική διάθεση, ενώ πρόσθεσε ότι ο λαός στηρίζει, αλλά δεν αντέχει άλλα μέτρα.

Παράλληλα, ο κ. Μητρόπουλος εκτίμησε ότι οι δανειστές θα επιμείνουν να μην ακυρωθούν σκληροί νόμοι. Συγκεριμένα, είπε: «Θεωρώ ότι οι δανειστές θα επιμείνουν όχι μόνο στο να μην ακυρωθούν σκληροί νόμοι, που ταλανίζουν ακόμη την κοινωνία μας, αλλά θα επιμείνουν στη ρήτρα εσωτερικής υποτίμησης».

Τέλος τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν θα πρέπει να συντάξει λίστα καθ’ υπαγόρευσιν των δανειστών, υπογραμμίζοντας, επίσης ότι η νέα συμφωνία δεν μπορεί να περιέχει φράσεις που να δεσμεύουν έναν περήφανο λαό.

About kymaeditor

Check Also

Εξάρθρωση τρομοκρατικού δικτύου στην Αθήνα: Το μπόνους των 16.000 ευρώ για κάθε νεκρό και τα σχέδια για μαζικό χτύπημα

Σε κατάσταση συναγερμού παραμένουν οι αρχές ασφαλείας στην Ελλάδα μετά τη σύλληψη δύο Πακιστανών που σχεδίαζαν …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *