Προφυλακίζεται ο γραμματέας της τοπικής της Χ.Α. στον Πειραιά, Θωμάς Μπαρέκας

Μία ακόμη προφυλάκιση για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής αποφάσισαν οι ανακρίτριες της υπόθεσης και ο αρμόδιος εισαγγελέας. Πρόκειται για τον γραμματέα της τοπικής οργάνωσης του κόμματος στον Πειραιά, Θωμά Μπαρέκα, ο οποίος απολογήθηκε στις εφέτες Ι. Κλάπα και Μ. Δημητροπούλου για την κατηγορία της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.

Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με τα στοιχεία της δικαστικής έρευνας, φέρεται να εμπλέκεται σε επιθέσεις σε βάρος αλλοδαπών, ενέργειες στις οποίος ο ίδιος αρνήθηκε κάθε συμμετοχή, κατά τη διάρκεια της απολογίας του ενώπιον των ανακριτριών. Στη δικογραφία τού αποδίδεται συμμετοχή στην επίθεση μελών της Χρυσής Αυγής στο κοινωνικό στέκι «Συνεργείο» στην Ηλιούπολη τον Ιούλιο του 2013 που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών ατόμων μεταξύ των οποίων και δύο παιδιά. Κατηγορείται επίσης για εμπλοκή του σε επίθεση σε βάρος δικηγόρου και δημοτικού συμβούλου στις εκλογές του Ιουνίου του 2012.

Για την επίθεση στον χώρο «Συνεργείο» οι ανακρίτριες έλαβαν απολογίες και από άλλους δύο κατηγορουμένους οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι με την επιβολή περιοριστικών όρων. Ο τέταρτος κατηγορούμενος σε αυτήν τη δικογραφία παραμένει άφαντος και σε βάρος του έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

Την Μεγάλη Εβδομάδα οι δύο εφέτες θα λάβουν συμπληρωματικές απολογίες από τον κατηγορούμενο για την εν ψυχρώ δολοφονία του μουσικού Παύλου Φύσσα, Γιώργο Ρουπακιά και τον συγκατηγορούμενό του, για συνέργια στην ανθρωποκτονία, Γιάννη Καζαντζόγλου.

 

 

 

 

About kymaeditor

Check Also

Τροποποιήσεις στη γραμμή 1 του μετρό και στη γραμμή 7 του τραμ

H ΣΤΑΣΥ ενημερώνει το επιβατικό κοινό  πως με εντολή της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ την Τετάρτη 29 Μαΐου 2024, λόγω διεξαγωγής …