Προφυλακίστηκε η ξαδέλφη του Βλαστού.

Προφυλακιστέα κρίθηκε η ξαδέλφη του Βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστού που απολογήθηκε με άκρα μυστικότητα, εκτός των δικαστηρίων, την περασμένη Τρίτη για την υπόθεση του κυκλώματος εκβιαστών που είχε στρατηγείο τις φυλακές Κορυδαλλού. Λόγω του γεγονότος ότι ενδεχομένως κινδυνεύει, δεν έγιναν γνωστές οι συνθήκες ούτε ο τόπος της κράτησής της.
Η εξαδέλφη του Παναγιώτη Βλαστού έχει συνεργαστεί με τις Αρχές και έχει δώσει στοιχεία για σειρά εγκληματικών ενεργειών όπως εκβιασμοί, απαγωγές και τοποθετήσεις βομβών. Η γνωστή και ως «Λίτσα» της ογκώδους δικογραφίας που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση των εκβιαστών με έδρα τις φυλακές, βρίσκεται σε καθεστώς προστασίας, καθώς φέρεται να απειλείται η ζωή της από τον κρατούμενο εξάδελφό της. Πριν από λίγο καιρό, όπως η ίδια έχει υποστηρίξει, αποτέλεσε στόχο του εξαδέλφου της, με βομβιστική απόπειρα που πραγματοποιήθηκε έξω από το σπίτι της, αιτία που την ανάγκασε να αποκαλύψει τη δράση του κυκλώματος στις Αρχές.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της , αιτία για την απόπειρα σε βάρος της είναι η απώλεια ποσού 250.000 ευρώ από αυτά που της είχε εμπιστευτεί ο εξάδελφός της. Στην κατάθεσή της είχε πει πως τρία χρόνια «διαχειρίστηκα χρήματά του.
Η εξαδέλφη του Παναγιώτη Βλαστού είναι αντιμέτωπη με βαρύ κατηγορητήριο, καθώς έχει παραδεχθεί πως είχε ενεργό ρόλο στο κύκλωμα, που εκβίαζε βάζοντας βόμβες. Ομολόγησε πως έναντι μηνιαίου μισθού που της έδινε ο Βλαστός συντόνιζε τη δράση του κυκλώματος, βάσει των οδηγιών που της έδινε ο βαρυποινίτης.

Η νεαρή γυναίκα απολογήθηκε ενώπιον ανακριτών την περασμένη Τρίτη σε χώρο εκτός των δικαστηρίων και χωρίς την παρουσία δικηγόρων. Στη διάρκεια της ανάκρισης φέρεται να επανέλαβε όλα όσα έχει ισχυριστεί στις επτά προανακριτικές της καταθέσεις για πρόσωπα και γεγονότα που σχετίζονται με το κύκλωμα των «νονών», και μάλιστα φέρεται ότι πρόσθεσε ακόμη μία βομβιστική επίθεση. Οι ανακριτές την έκριναν προφυλακιστέα, ωστόσο φαίνεται να μην έχει αποφασιστεί ακόμη πού θα κρατηθεί ώστε να μην κινδυνεύσει.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κληθούν σε απολογία για την υπόθεση τόσο ο Παναγιώτης Βλαστός όσο και οι βαρυποινίτες Βασίλης Στεφανάκος και Γιάννης Σκαφτούρος, οι οποίοι φέρονται ως η ηγετική ομάδα του κυκλώματος.

Για την ίδια υπόθεση αναμένεται επίσης να κληθούν στο ανακριτικό γραφείο ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος και ο πρώην διευθύνων Σύμβουλος των Ελληνικών Ναυπηγείων Σωτήρης Εμμανουήλ, κατηγορούμενος στην υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων, που κρατήθηκε προσωρινά στην ΣΤ’ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού. Σύμφωνα με τη δικογραφία ο Σωτήρης Εμμανουήλ είχε ρόλο «πληροφοριοδότη» του Βλαστού για τους εύπορους κρατούμενους της εν λόγω πτέρυγας.

Συνολικά στην υπόθεση είναι κατηγορούμενοι 37 πρόσωπα, ανάμεσά τους δικηγόροι, όπως η συνήγορος του Βλαστού που πρόσφατα κρίθηκε προφυλακιστέα, σωφρονιστικοί υπάλληλοι κ.ά. Οι ανακριτικές αρχές αναμένεται να εκδώσουν σύντομα εντάλματα σύλληψης για τρία πρόσωπα, καθώς από τα στοιχεία της έρευνας προκύπτουν σε βάρος τους στοιχεία για εμπλοκή τους στη δράση της ομάδας.

About kymaeditor

Check Also

Εγκαινιάστηκε στη Ν. Μάκρη το Κέντρο Εκπαίδευσης της Πυροσβεστικής από την ΠτΔ παρουσία του πρωθυπουργού

Τα εγκαίνια του Κέντρου Εκπαίδευσης του Πυροσβεστικού Σώματος στη Νέα Μάκρη, δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *