Προ των πυλών ενιαία ρύθμιση για χρέη προς Εφορία και Ταμεία

 Σχέδιο για την ενιαία ρύθμιση για χρέη προς Εφορία και Ταμεία  με περισσότερες δόσεις, κατ’ ελάχιστο όριο 48 και ανώτατο τις 100, επεξεργάζεται η κυβέρνηση και αυτό (το σχέδιο) αναμένεται να το παρουσιάζει ενώπιον της τρόικας που φτάνει την προσεχή εβδομάδα στην Ελλάδα. Τα  συνολικά χρέη στην Εφορία ανέρχονται σε 66,4 δισ. ευρώ, ενώ μόνο την περίοδο Ιανουαρίου – Μαΐου 2014 οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στην Εφορία και στα τελωνεία να ξεπερνούν τα 5,2 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, το αίτημα θα τεθεί στην τρόικα που έρχεται στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα ενώ το επιχείρημα είναι πως είναι η μοναδική λύση για να αντιμετωπιστεί η «νάρκη» των χρεών των ιδιωτών και να μην υπάρξει κοινωνική έκρηξη αν εφαρμοστούν αναγκαστικά μέτρα είσπραξης και γίνουν κατασχέσεις επιχειρήσεων και περιουσιών που θα λάβουν μαζικό χαρακτήρα.

Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, η προηγούμενη ρύθμιση έχει αποτύχει παταγωδώς γιατί από τα εκατομμύρια των οφειλετών εντάχθηκαν λιγότεροι από 300.000 μικροοφειλέτες, με αποτέλεσμα και το κράτος να χάνει έσοδα και οι πολίτες να εγκλωβίζονται ολοένα και περισσότερο στα χρέη.

Το ζήτημα έχει τεθεί επισήμως και από το ΠΑΣΟΚ ενώ στην ίδια κατεύθυνση κινείται και ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης.

Ο υφυπουργός Οικονομικών εκτιμά ότι δεν μπορεί και δεν πρέπει να υπάρξει διαχωρισμός στον αριθμό των δόσεων μεταξύ οφειλετών ασφαλιστικών ταμείων και Εφορίας. Ο κ. Μαυραγάνης έχει καταγράψει όλα τα «αγκάθια» της προηγούμενης ρύθμισης και την επόμενη εβδομάδα που θα έρθει η τρόικα στην Ελλάδα θα τους εκθέσει τους προβληματισμούς, τις προτάσεις αλλά και τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, με κυριότερο ότι κάθε μήνα τα χρέη αντί να μειώνονται αυξάνονται.

 

About kymaeditor

Check Also

Σε 24 δόσεις, αντί 12, μπορούν πλέον να ρυθμίζονται οι οφειλές στον e-ΕΦΚΑ

Σε 24, αντί 12 που ίσχυε μέχρι σήμερα, αυξάνονται οι μηνιαίες δόσεις των υπό ρύθμιση …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *