Προ των πυλών 109 έργα στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά

Συνολικά 109 έργα θα πραγματοποιηθούν στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά, με προϋπολογισμό 160 εκατ. ευρώ, με την Περιφέρεια Αττικής να δίνει στη δημοσιότητα τα στοιχεία τους, όπως έκανε και με εκείνα για τον Κεντρικό Τομέα και την Ανατολική Αττική.

Η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά, που περιλαμβάνει τους δήμους Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Κορυδαλλού, Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Πειραιά, Περάματος έχει ολοκληρωμένα και υπό κατασκευή συνολικά 109 έργα με προϋπολογισμό 160 εκατομμύρια ευρώ.

Συγκεκριμένα:

-18 έργα στο Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας συνολικού προϋπολογισμού 14 εκατομμυρίων ευρώ.

-13 έργα στο Δήμο Κορυδαλλού συνολικού προϋπολογισμού 22 εκατομμυρίων ευρώ.

-15 έργα στο Δήμο Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη συνολικού προϋπολογισμού 29 εκατομμυρίων ευρώ.

-29 έργα στο Δήμο Πειραιά συνολικού προϋπολογισμού 73 εκατομμυρίων ευρώ.

-12 έργα στο Δήμο Περάματος, συνολικού προϋπολογισμού 7 εκατομμυρίων ευρώ, καθώς και 22 διαδημοτικά και περιφερειακά έργα σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά συνολικού προϋπολογισμού 15 εκατομμυρίων ευρώ.

Σγουρός προς Ιωακειμίδη: «Μόνο αδικημένος δεν μπορεί να δηλώνει ότι αισθάνεται»

Με αφορμή τα ανωτέρω, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, σχολιάζοντας τα όσα υποστήριξε ο δήμαρχος Νίκαιας-Αγ. Ιωάννη Ρέντη, κ. Ιωακειμίδης, μαζί με άλλους 7 δημάρχους για την κατανομή πόρων από τις Περιφέρειες, τόνισε ότι «μόνο αδικημένος δεν μπορεί να δηλώνει ότι αισθάνεται», καθώς όπως προκύπτει από τα στοιχεία «έλαβε τη μερίδα του λέοντος από τις πιστώσεις για έργα στους Δήμους».

Επίσης, πρόσθεσε ότι από την πλευρά του δημάρχου δεν υπήρξε η παραμικρή πρόταση για να αξιοποιηθεί το Σπίτι της Άρσης Βαρών, «ένα κτίριο που θα μπορούσε να κοσμεί τη Νίκαια και να συμβάλει στην ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, ένα σημαντικό έργο για τη νεολαία τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, ένα αθλητικό κέντρο πολλαπλών χρήσεων και για τους όμορους Δήμους».

About kymaeditor

Check Also

Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στο λιμάνι Κερατσινίου

Τροχαίο ατύχημα έλαβε χώρα πρωινές ώρες σήμερα, στον σταθμό εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά στο Ικόνιο Κερατσινίου, μεταξύ …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *