φωτο αρχείου

Πρωινές ώρες σήμερα αναχώρησε από Σύρο για Πειραιά το Blue Star Paros

Κατά τη διάρκεια χειρισμών απόπλου του Ε/Γ-Ο/Γ ”ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΠΑΡΟΣ” Ν.Π. 10990 από το λιμάνι της  Σύρου, απογευματινές ώρες χθες, το πλοίο παρασύρθηκε εξαιτίας ισχυρών πλευρικών ανέμων, με αποτέλεσμα ο δεξιός πρυμναίος καταπέλτης επιβατών, η ανύψωση του οποίου δεν είχε ολοκληρωθεί, να προσκρούσει σε τονοδέτη (μπίντα) των λιμενικών εγκαταστάσεων.

Αποτέλεσμα της πρόσκρουσης ήταν η πρόκληση ζημιάς, και συγκεκριμένα η αποκοπή της βάσης στήριξης και εδράσεως της αριστερής άρθρωσής του, και η δυσλειτουργία του υδραυλικού συστήματος κινήσεώς του.

Στο  πλοίο, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο προερχόμενο από τα λιμάνια  Μυκόνου και Τήνου με επόμενο και τελικό προορισμό το λιμένα Πειραιά, επέβαιναν χίλιοι τριακόσιοι πενήντα έξι (1.356) επιβάτες, όλοι καλά στην υγεία τους, καθώς και εκατόν εβδομήντα οχτώ (178) Ι.Χ., τριάντα οχτώ (38) Δ/Κ και οχτώ (08) Φ/Γ.

Από το Λιμεναρχείο Σύρου, αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του ”ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ ΠΑΡΟΣ” και διακόσιοι είκοσι πέντε (225) επιβάτες προωθήθηκαν στον προορισμό τους με επόμενο προγραμματισμένο δρομολόγιο, ενώ κατόπιν ολοκλήρωσης εργασιών προσωρινής επισκευής / αποκατάστασης ζημιάς του  καταπέλτη επιβατών και κατάθεσης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης μετά από ζημιά από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, του επετράπη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.

About kymaeditor

Check Also

Πειραιάς:Με απόφαση ΣτΕ προσωρινή παύση εργασιών βαθυκόρησης στο Κεντρικό Λιμάνι

Με απόφαση του ΣτΕ σταματούν προσωρινά οι εργασίες βαθυκόρησης στο λιμάνι του Πειραιά μετά από …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *