“Πρωταγωνιστής” της κρίσης ο Πειραιάς- Αμέτρητα τα λουκέτα στα εμπορικά καταστήματα

H κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά μπορεί να λέει ότι έρχεται η ανάπτυξη και οι αιματηρές θυσίες των Ελλήνων τελειώνουν, όμως αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά πως τα πράγματα μόνο ρόδινα δεν είναι. Ο χώρος του εμπορίου έχει υποστεί μεγάλη ζημιά εξαιτίας της κρίσης και η έρευνα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας αποδεικνύει του λόγου το αληθές για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα. Το ένα τρίτο των καταστημάτων, σύμφωνα με την συγκεκριμένα έρευνα, έχει κλείσει και α Πειραιάς κατέχει πρωταγωνιστικό ρόλο καθώς τα λουκέτα είναι αμέτρητα.

Πιο συγκεκριμένα, η εικόνα απογοήτευσης είναι πλέον μόνιμη στον Πειραιά, αφού η αναλογία των κλειστών επιχειρήσεων στις τρεις εμπορικές ζώνες της πόλης κυμαίνεται μεταξύ 30,5% – 42,8% και συνεχίζει να ενισχύεται, με το αμιγώς εμπορικό κέντρο να συγκεντρώνει 30,5% ποσοστό κλειστών.
Η αναλογία των κλειστών επιχειρήσεων ανά εμπορική ζώνη, φαίνεται ότι αποτελεί ακόμη ένα σημαντικό στοιχείο που τεκμηριώνει την οριοθέτηση ζωνών στο εμπορικό κέντρο του Πειραιά, καθώς η κάθε μια παρουσιάζει διαφορετική εικόνα.

About kymaeditor

Check Also

Αίγινα: Προσπάθησαν να φύγουν με το πλοίο μετά από κλοπή από οικία

Στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης διάρρηξης και κλοπής από οικία που διαπράχθηκε, απογευματινές ώρες της 10-7-2024, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *