epa05501458 Ekaterini Stefanidi of Greece celebrates after winning the women's Pole Vault final of the Rio 2016 Olympic Games Athletics, Track and Field events at the Olympic Stadium in Rio de Janeiro, Brazil, 19 August 2016. EPA/LUKAS COCH AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Κατερίνα Στεφανίδη-«Χάλκινη» η Παπαχρήστου

Η Κατερίνα Στεφανίδη ήταν το φαβορί στο επί κοντώ γυναικών για το χρυσό μετάλλιο στο 34ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου του Βελιγραδίου και το επιβεβαίωσε με τον καλύτερο τρόπο. Η Ελληνίδα αθλήτρια μετά το ασημένιο μετάλλιο πριν από δύο χρόνια στην Πράγα έφθασε στην κορυφή και αυτής της διοργάνωσης με άλμα στα 4.85μ, βελτιώνοντας την κορυφαία φέτος επίδοση στην Ευρώπη.

Παράλληλα κατέκτησε το τρίτο μετάλλιο για τη χώρα μας στο ευρωπαϊκό του Βελιγραδίου, μετά το ασημένιο του Κώστα Φιλιππίδη στο επί κοντώ και το χάλκινο της Βούλας Παπαχρήστου στο τριπλούν και ανέβασε στα 29 τη συγκομιδή μεταλλίων της χώρας μας στη διοργάνωση.

Η 27χρονη Στεφανίδη, που πρόσθεσε μία ακόμη μεγάλη επιτυχία στην καριέρα της με κορυφαία βέβαια το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του Ρίο, άρχισε τις προσπάθειές της από τα 5.55 μ. τα οποία υπερέβη με την 2η προσπάθεια, συνέχισε στα 4.65 μ (με την πρώτη), όπως έκανε και η Γερμανίδα Λίζα Ρίζιχ η οποία πέρασε και τα 4.70 μ., καθώς και τα 4.75 μ. (όλα με την πρώτη προσπάθεια), ύψη που η αθλήτρια του Μίτσελ Κρίερ άφησε για να δοκιμάσει στα 4.80 μ. Η Στεφανίδη ρίσκαρε, αλλά τα κατάφερε να υπερβεί το ύψος, όπου η Ρίζιχ αφού απέτυχε άφησε με τη σειρά της το ύψος για τα 4.85 μ., τα οποία υπερέβη τελικά μόνο η Στεφανίδη.

Στη συνέχεια δοκίμασε και στα 4.91 μ. για να σημειώσει νέο Πανελλήνιο ρεκόρ (είναι δικό της με 4.90 μ.), αλλά δεν τα κατάφερε.

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Βούλα Παπαχρήστου στο τριπλούν κατά την 2η ημέρα του 34ου Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στο Βελιγράδι και χάρισε στη χώρα μας το 28ο μετάλλιο στην ιστορία της διοργάνωσης. Η αθλήτρια του Γιώργου Πομάσκι, στην 3η συμμετοχή της σε ευρωπαϊκό κλειστού, συμμετείχε για 2η φορά σε τελικό και κατάφερε με 14.24μ να πάρει την τρίτη θέση και να κατακτήσει το πρώτο της μετάλλιο στη διοργάνωση.
Νικήτρια ήταν η Γερμανίδα Κριστίν Γκίερις με 14.37μ στην μοναδική έγκυρη προσπάθειά της, επίδοση που αποτελεί κορυφαία εφετινή επίδοση στην Ευρώπη, ενώ το ασημένιο μετάλιο πήρε η Πορτογαλίδα Πατρίτσια Μαμονά με 14.32μ.
Τα άλματα της παπαχρήστου: 14.04μ, 14.20μ, 14.24μ, 14.17μ, Χ, Χ

About kymaeditor

Check Also

Ακοντισμός: Η Ελίνα Τζένγκο πήρε την πρώτη θέση στο Diamond League

Η Ελίνα Τζένγκο έκανε έναν από τους καλύτερους αγώνες της ζωής της! Η 23χρονη πρωταθλήτρια …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *