“Πρωταθλητές στην αγένεια οι Έλληνες οδηγοί” λένε οι Ευρωπαίοι

Μια διόλου τιμητική πρωτιά κατέχει η χώρα μας. Η Ελλάδα βρίσκεται στην κορυφή της Ευρώπης με τους πιο αγενείς οδηγούς σε μια δημοσκόπηση από το ίδρυμα Vinci Auroroutes. Η οδήγηση είναι προέκταση του χαρακτήρα μας και αυτό φροντίζουν να δείχνουν συχνά οι Έλληνες οδηγοί αφού όλοι μας έχουμε γίνει μάρτυρες ατελείωτων καυγάδων και παρεξηγήσεων στους δρόμους, χωρίς- τις περισσότερες φορές- να υπάρχει σημαντικός λόγος.

Πιο συγκεκριμένα, όπως εκτιμούν οι Ευρωπαίοι σε μια δημοσκόπηση που δόθηκε την Πέμπτη στη δημοσιότητα από το ίδρυμα Vinci Auroroutes, οι Σουηδοί έχουν την πιο υπεύθυνη συμπεριφορά στους δρόμους, οι Ιταλοί την πιο επικίνδυνη και οι Έλληνες είναι πρωταθλητές της «αγενούς συμπεριφοράς», εκτιμούν οι Ευρωπαίοι σε μια δημοσκόπηση που δόθηκε την Πέμπτη στη δημοσιότητα από το ίδρυμα Vinci Auroroutes.

Ερωτηθέντες σχετικά με τη χώρα στην οποία οι οδηγοί είναι οι πιο υπεύθυνοι, οι Ευρωπαίοι επέλεξαν στην πρώτη θέση τη Σουηδία (37%), τη Γερμανία (27%), μετά τη Βρετανία και την Ολλανδία (11%), σύμφωνα με την έρευνα αυτή.

Ως τη χώρα με «τους πιο ανεύθυνους οδηγούς», οι ερωτηθέντες δείχνουν την Ιταλία (31%) ενώ και το 58% των Ιταλών αναφέρουν επίσης τη χώρα τους. Οι Έλληνες έρχονται στη δεύτερη θέση με 20%.

Η συνηθέστερη «αγενής συμπεριφορά» στο τιμόνι είναι η εξύβριση άλλων οδηγών: «56% των Ευρωπαίων αναγνωρίζουν πως το κάνουν τουλάχιστον κατά καιρούς». Οι πρωταθλητές εδώ είναι οι Έλληνες: 74% παραδέχονται πως το κάνουν.

Συνολικά στις 10 χώρες στις οποίες πραγματοποιήθηκε η έρευνα αυτή, 45% των Ευρωπαίων θεωρούν ότι θα είναι δύσκολο να μειωθεί πολύ ο αριθμός των ανθρώπων που σκοτώνονται σε τροχαία, καθώς «οι δρόμοι είναι οπωσδήποτε επικίνδυνοι».

About kymaeditor

Check Also

Καλλιθέα: Σύλληψη 41χρονου για καλλιέργεια υδροπονικής κάνναβης

Από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, πρωινές ώρες, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *