Πρωτόκολλο συνεργασίας του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιώς με το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Στουτγάρδης

To Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Στουτγάρδης φιλοξένησε τo Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του και των αποφάσεων της Διοίκησης για παροχή ολοένα και βελτιωμένων αλλά και καινοτόμων υπηρεσιών στα μέλη του και με τη φιλοσοφία της δημιουργίας δυνατής ομάδας με στόχο το κοινό καλό.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση  η  γερμανική επιμελητηριακή αποστολή κατά ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά σύναψε Πρωτόκολλο συνεργασίας με το πειραϊκό Επιμελητήριο. Κατά τη συνεργασία των δύο Επιμελητηρίων διαπιστώθηκαν ως κοινοί στόχοι η προώθηση της συνεργασίας των δύο Επιμελητηρίων στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κανόνων που την διέπουν, η ανάδειξη της Ευρωπαϊκής ιδέας και του Επιμελητηριακού θεσμού και η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και η προώθηση των ΜΜΕ.

Τα δύο Επιμελητήρια στο πλαίσιο της συνεργασίας τους, που υπεγράφη από πλευράς Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Στουτγάρδης από τον Πρόεδρο κ. Reiner Reichold και από πλευράς Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά από τον Πρόεδρο κ. Ανδριανό Μιχάλαρο, συμφώνησαν σε μία σειρά εξειδικευμένων αξόνων, τους οποίους συναποδέχθηκαν και είναι οι εξής:

1. Δημιουργία Σχολής από το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά στα πρότυπα της Ακαδημίας Επαγγελματικής Κατάρτισης (Bildungsakademie), που λειτουργεί στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Στουτγάρδης. Στόχος είναι η παροχή επαγγελματικής κατάρτισης άριστης ποιότητας αναγνωρισμένη σε Ελλάδα και Γερμανία. Η συνεργασία θα περιλαμβάνει κυρίως, θέματα οργάνωσης, ανάπτυξης και λειτουργίας της σχολής καθώς και διαμόρφωσης και πιστοποίησης των μαθημάτων.

2. Ανταλλαγή ανθρώπινου δυναμικού για εκπαιδευτικούς και επαγγελματικούς σκοπούς τόσο στο πλαίσιο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, όπως το ERASMUS plus όσο και στο πλαίσιο του MobiProEu και άλλων προγραμμάτων.

3. Συνεργασία μεταξύ ελληνικών και γερμανικών Επιχειρήσεων με τη μεσολάβηση και διευκόλυνση των Βιοτεχνικών Επιμελητηρίων Στουτγάρδης και Πειραιά.

4. Αξιοποίηση των προγραμμάτων που υλοποιούνται στο Επιμελητήριο Περιοχής Στουτγάρδης και από το ΒΕΠ καθώς και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, π.χ. στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020, με την κατάθεση κοινών προτάσεων.

5. Ανάπτυξη νέων υπηρεσιών ιδιαίτερα στον τομέα Εξωτερικού Εμπορίου στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά κατά τα πρότυπα λειτουργίας του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Περιοχής Στουτγάρδης.

6. Υποστήριξη στην αναγνώριση των ελληνικών πτυχίων τεχνικών σχολών στη Γερμανία. Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά θα αποτελέσει συνδετικό κρίκο ανάμεσα σε Ελλάδα και Γερμανία με στόχο τη διαφάνεια, για την καλύτερη και ταχύτερη αναγνώριση των ελληνικών τεχνικών πτυχίων.

Οι συνυπογράφοντες το Πρωτόκολλο συνεργασίας αποδέχθηκαν ότι οι επαφές και συνεργασίες των ελληνικών και γερμανικών επιχειρήσεων θα γίνονται με τη μεσολάβηση και τη βοήθεια των δύο Επιμελητηρίων. Για την καλύτερη πραγματοποίηση των προαναφερθέντων σκοπών θα λειτουργήσει στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά συντονιστικό γραφείο με την προσωπική εποπτεία του Προέδρου και του Διευθυντή του ΒΕΠ οι οποίοι θα έχουν άμεση επαφή με τον Πρόεδρο και τον Γενική Διευθυντή του Επιμελητηρίου Στουτγάρδης. Από την πλευρά του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Περιοχής Στουτγάρδης συντονιστές της συνεργασίας θα είναι ο κ. Gunter Urbansky και η κ. Ute Brozat. Από την πλευρά του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά συντονιστής της συνεργασίας θα είναι η Δρ Αικατερίνη Κούλη.

Επίσης, το πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ των δύο Επιμελητηρίων προβλέπει εκτός από τις συναντήσεις οι οποίες θα πραγματοποιούνται στο πλαίσιο των επιμέρους δραστηριοτήτων, να διεξάγεται ετήσια συνάντηση σε επίπεδο διεύθυνσης με στόχο την αποτίμηση των εργασιών και τον σχεδιασμό νέων.

About kymaeditor

Check Also

Αντίδραση του ΣΕΤΕ στην εξαγγελθείσα αύξηση στο φόρο διαμονής

Την αντίδραση του στην εξαγγελθείσα αύξηση στο φόρο διαμονής με τέλος αντιμετώπισης των συνεπειών της …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *