«Πρόβα συναίνεσης της αντιπολίτευσης για την εκλογή Προέδρου από τη Βουλή η υπερψήφιση του προϋπολογισμού»

Ως πρόβα συναίνεσης της αντιπολίτευσης για την εκλογή Προέδρου από αυτή τη Βουλή χαρακτήρισε την υπερψήφιση του προϋπολογισμού ο Βασίλης Κορκίδης. Παράλληλα ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ και της ΕΣΕΕ προέβλεψε ότι θα διαψευστούν οι προβλέψεις της τρόικας.

Αναλυτικά η δήλωση
«… Σε περιβάλλον πολιτικής αβεβαιότητας, αφόρητων πιέσεων και υπερβολικών απαιτήσεων για πρόσθετα μέτρα, από τον ισχυρισμό της τρόικας για δημοσιονομικό κενό 2,5 δις ευρώ, αφού κατατέθηκε και ελάχιστα συζητήθηκε, τελικά υπερψηφίστηκε από τη Βουλή, ο προϋπολογισμός του 2015. Στο νέο προϋπολογισμό είναι πλέον ορατή η σταθεροποίηση των οικονομικών της χώρας, μετά από μια οδυνηρή και καταστροφική μακροχρόνια ύφεση της ελληνικής οικονομίας.

Κρίνοντας εκ του αποτελέσματος και την αξιοπιστία στην υλοποίηση των δύο προηγούμενων προϋπολογισμών του 2013 και 2014, προβλέπεται ότι και ο προϋπολογισμός του 2015 με τη σειρά του, θα διαψεύσει τις εκτιμήσεις της τρόικα.
Ο προϋπολογισμός «made in Greece» χαρακτηρίζεται από την ίδια περιοριστική δημοσιονομική πολιτική και δεν εφαρμόζει καμία μείωση φορολογικών συντελεστών ιδιωτών και επιχειρήσεων. Όμως προβλέπει σημαντικό ρυθμό οικονομικής μεγέθυνσης με πρωτογενές πλεόνασμα 3% του Α.Ε.Π., επιστροφή στην ανάπτυξη της τάξης του 2,9%, μείωση της ανεργίας στο 22,6%, ενώ για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες είναι δημοσιονομικά ισοσκελισμένος.

Η υπερψήφιση του προϋπολογισμού με επιπλέον μάλιστα ψήφους της κυβερνητικής πλειοψηφίας, είναι ουσιαστικά ψήφος εμπιστοσύνης προς την Κυβέρνηση και ίσως, σε μία κρίσιμη στιγμή για το καλό της χώρας μας, να αναδειχθεί σε μια πρόβα συναίνεσης της Αντιπολίτευσης για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή…».

About kymaeditor

Check Also

Επιχείρηση διάσωσης μεταναστών μεταξύ Αμοργού και Αστυπάλαιας – Περισυνελέγησαν 77 άτομα

Στην περισυλλογή και διάσωση 77 μεταναστών που επέβαιναν σε ιστιοφόρο σκάφος στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *