“Πρόθεση της αμερικανικής κυβέρνησης είναι να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ”

Τη στήριξη της αμερικανικής κυβέρνησης εξασφάλισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Πιο συγκεκριμένα, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και η εκπρόσωπος του, Τζένιφερ Ψάκι αφού αρχικά εξέφρασε τα συγχαρητήρια προς το νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας, Αλέξη Τσίπρα, τόνισε πως «η πρόθεση της αμερικανικής κυβέρνησης είναι να συνεργαστεί με τη νέα ελληνική κυβέρνηση»

Πιο συγκεκριμένα, κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων η Τζένιφερ Ψάκι τόνισε πως «συγχαίρουμε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον νέο πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, για τη νίκη τους και προσβλέπουμε να συνεργαστούμε με τη νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα» και πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα είναι μια ιστορική φίλη και σύμμαχος (χώρα) των Ηνωμένων Πολιτειών και προσβλέπουμε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε στενά με την κυβέρνηση της Ελλάδας, προς όφελος και των δύο λαών μας».
«Δεδομένου ότι η νέα κυβέρνηση ξεκινά το έργο της, οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να στηρίζουν τις εσωτερικές μεταρρυθμίσεις και τις διεθνείς προσπάθειες για την προώθηση της οικονομικής ανάκαμψης της Ελλάδας. Το ενδιαφέρον των ΗΠΑ ήταν και παραμένει για να βγει η Ελλάδα από την παρατεταμένη οικονομική κρίση ισχυρότερη και πιο σταθερή» είπε η κυρία Ψάκι.

«Θέλουμε την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ»

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η κ. Ψάκι υπογράμμισε ότι «οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν καταστήσει σαφές ότι θέλουν να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη, σεβόμενη τη δέσμευσή της για μεταρρυθμίσεις. Και οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν τις προσπάθειες αυτές», όπως επεσήμανε.
Η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σημείωσε επίσης ότι «παραμένουμε σε τακτική επαφή με το ΔΝΤ και με Ευρωπαίους ηγέτες σχετικά με τα αναγκαία μέτρα για τη διασφάλιση της προόδου ότι η Ελλάδα έχει επιτύχει στην οικονομική ανάκαμψη, η οποία απαίτησε μεγάλες θυσίες από τον ελληνικό λαό».

«Έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο»

Τέλος, τόνισε ότι «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, η Ελλάδα έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο σε ένα πολύ δύσκολο οικονομικό πρόγραμμα προσαρμογής και μεταρρυθμίσεων. Υπάρχουν ενδείξεις ότι η οικονομία είναι έτοιμη για την αναζωογόνηση της ανάπτυξης, αλλά παραμένουν ακόμη πολλές προκλήσεις. Έτσι, σε αυτό το σημείο, είμαστε σε επαφή με τους Ευρωπαίους ομολόγους μας, με το ΔΝΤ και θα δούμε τι θα γίνει από εκεί».

About kymaeditor

Check Also

Ανεμοστρόβιλοι στο Μισισίπι: Δεκάδες νεκροί και αποκαρδιωτικές εικόνες – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Φονικό ήταν το πέρασμα ανεμοστρόβιλων από τον Μισισίπι, καθώς άφησαν πίσω τους τουλάχιστον 26 νεκρούς. Ολόκληρες πόλεις …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *