Πρόσκληση ενδιαφέροντος στους λιμενικούς να υπηρετήσουν σε νησιά Ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκάνησα.

Πρόσκληση ενδιαφέροντος  προς τους  λιμενικούς που επιθυμούν να υπηρετήσουν σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα απευθύνει με έγγραφο του το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνική Ακτοφυλακή.
Προβλέπεται  αντίστοιχη πρόσκληση για τις παραμεθόριες περιοχές να εκδοθεί άμεσα και από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς προηγούμενη  που είχε κοινοποιηθεί  πριν από μερικές εβδομάδες δεν είχε την αναμενόμενη ανταπόκριση από τους αστυνομικούς και με δεδομένο πως υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις στις αστυνομικές υπηρεσίες σε μια περίοδο που η μεταναστευτική ροή αυξάνεται συνεχώς.
Όπως αναφέρεται στο έγγραφο του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνική Ακτοφυλακή «στο πλαίσιο κάλυψης της έκτακτης ανάγκης που παρουσιάζεται στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου για την αντιμετώπιση θεμάτων μεταναστευτικών ροών, στελέχη του ΛΣ – ΕΛΑΚΤ τα οποία επιθυμούν, καλούνται να δηλώσουν σύμφωνα με τα οριζόμενα στο αρ. 56 του Ν. 4310/2014 την επιθυμία μετάθεσής τους» οι λιμενικοί για τις Λιμενικές Αρχές Μυτιλήνης – Χίου – Σάμου ή Λέρου – Κω – Καλύμνου – Σύμης – Ρόδου.
Για το Κεντρικό Λιμεναρχείο (Κ.Λ.) Μυτιλήνης οι κενές θέσεις είναι 77, στο Κ.Λ. Χίου 47 και στο Λ/Χ Σάμου 69. Επίσης στο Λ/Χ Λέρου οι κενές θέσεις είναι 33, στο Λ/Χ Κω 58, στο Λ/Χ Καλύμνου 34, στο Λ/Χ Σύμης 10 και στο Κ.Λ. Ρόδου 85.
Στο έγγραφο σημειώνεται πως μπορούν τα στελέχη του Σώματος να επιλέξουν τις υπηρεσίες που θέλουν να μετατεθούν και θα παραμείνουν σε αυτές για δυο χρόνια. Μετά τη λήξη της υπηρεσίας τους εκεί θα επανέρχονται στην προηγούμενη υπηρεσία τους από όπου μετατέθηκαν «ανεξαρτήτως ύπαρξης κενών οργανικών θέσεων ή σε υπηρεσία της επιλογής τους εφόσον υπάρχουν κενές οργανικές θέσεις».
Τονίζεται ακόμη ότι για την επιλογή του τόπου μετάθεσης θα ληφθούν υπόψη από το αρμόδιο συμβούλιο η σειρά προτίμησης των Λ.Α. καθώς και ο αριθμός των μορίων κάθε στελέχους. Οι αναφορές θα πρέπει να υποβληθούν έως τις 27 Απριλίου ενώ το συμβούλιο μεταθέσεων θα πραγματοποιηθεί την 28η Απριλίου 2015.

 

About kymaeditor

Check Also

ΕΛΑΣ: Ενημέρωση σχετικά με νέα ψευδεπίγραφη – απατηλή ιστοσελίδα

Συνεχίζονται οι προσπάθειες των επιτήδειων να εξαπατήσουν ανυποψίαστους πολίτες, με διακινούμενη ψευδεπίγραφη – απατηλή ιστοσελίδα, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *