Πρόσκρουση πλοίων στο Λιμάνι Κερατσινίου.

Η Λιμενική Αρχή Κερατσινίου ανακοίνωσε ότι χθες στην περιοχή προβλήτας Γ1 Δραπετσώνας λιμένα Κερατσινίου το Φ/Γ – Ο/Γ πλοίο «ΠΕΛΑΓΙΤΗΣ» Ν. Χίου 448, το οποίο ήταν πρυμνοδετημένο, κατά τη διάρκεια φόρτωσης προσέκρουσε στο Ε/Γ – Κ/Ζ «LOUIS AURA» σημαίας Μάλτας το οποίο βρισκόταν πλαγιοδετημένο στον ΄΄ΜΩΛΟ ΔΕΗ΄΄ προξενώντας του στρεβλώσεις (βαθούλωμα) διαστάσεων περίπου 1,5 τ.μ. και εκδορές ίσων διαστάσεων και σε ύψος 12 μ. από την επιφάνεια της θάλασσας.

Σύμφωνα με τον πλοίαρχο του Φ/Γ – Ο/Γ πλοίου, το περιστατικό προκλήθηκε λόγω θραύσης τριών κάβων πρόσδεσης του πλοίου μετά από ξαφνική καταιγίδα με θυελλώδης άνεμους εντάσεως 45 κόμβων, με αποτέλεσμα στην συνεχεία να ακουμπήσει με την δεξιά του πλευρά στο Ε/Γ – Κ/Ζ «LOUIS AURA» .

Από το περιστατικό δεν κινδύνεψε ανθρώπινη ζωή, δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση και δεν τέθηκε σε κίνδυνο η ασφάλεια των παραπλήσιων ελλιμενισμένων πλοίων .

Από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους των ανωτέρω πλοίων μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τους παρακολουθούντες τα πλοία νηογνώμονες

About kymaeditor

Check Also

Run Greece: Πλήθος κόσμου και κέφι στον Πειραιά

Οι κεντρικοί δρόμοι του Πειραιά γέμισαν από φίλους του αθλητισμού, από λάτρεις των αγώνων δρόμου, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *