Πρόστιμο σε μαιευτήριο για βιντεοεπιτήρηση.

αίθουσα τοκετών 1
Πρόστιμο επέβαλε η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων σε μαιευτήριο για λειτουργία συστήματος βιντεοεπιτήρησης στην αίθουσα τοκετών χωρίς την ενημέρωση των επιτόκων και των συνοδών τους.Το πρόστιμο που καλείται να πληρώσει το μαιευτήριο ανέρχεται σε 30000 ευρώ και αφορά την οκταετία 2006-2014.

Η διαδικασία ξεκίνησε μετά από καταγγελία και η Αρχή κατέληξε στη απόφαση μετά από έλεγχο.

Στην απόφαση της Αρχής (υπ΄αριθμόν 182/2014) επισημαίνεται η βαρύτητα της προσβολής της προσωπικότητας των επιτόκων εάν συνυπολογιστεί «το γεγονός ότι βιώνουν μία εξαιρετικά προσωπική στιγμή και βρίσκονται σε μία ιδιαίτερη σωματική αλλά και ψυχολογική κατάσταση κατά τη διάρκεια προετοιμασίας του τοκετού.

Για το λόγο αυτό η λήψη εικόνας κατά τον κρίσιμο χρόνο χωρίς την πρότερη ενημέρωση επιτόκων, συνοδών και μαιών προσβάλλει το δικαίωμά τους στην πληροφοριακή αυτοδιάθεση, ενώ παραβιάζει και τον πυρήνα της ανθρώπινης αξίας των επιτόκων και το δικαίωμα ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητάς τους.

Εκτός της επιβολής προστίμου,με την απόφαση διατάσσεται, η αφαίρεση του συστήματος και η καταστροφή του σχετικού αρχείου

About kymaeditor

Check Also

Σεισμική δόνηση 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Ιστιαία

Σεισμός εκδηλώθηκε λίγα λεπτά πριν τις 20:00 στην Ιστιαία. Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *