Πρόταση για αγορά του 18,7% των μετοχών του ΟΛΠ από το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά

Πρόταση για αγορά του 18,7% των μετοχών του ΟΛΠ από κοινοπρακτικό σχήμα στο οποίο θα συμμετέχουν ο δήμος Πειραιά και όμοροι δήμοι, επιμελητήρια και ενώσεις χρηστών των υπηρεσιών του ΟΛΠ, υπέβαλε  το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο του Πειραιά.

Η πρόταση κατατέθηκε ενόψει ολοκλήρωσης του διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ για την πώληση του 67,7% του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς.
Με τον τρόπο αυτο όπως επισημαίνεται θα περιοριστεί το ποσοστό πώλησης σε ιδιώτη-διαχειριστή στο 49% και θα παραμείνει το 51% των μετοχών στο Δημόσιο και θεσμικούς φορείς.

Σε σχετική επιστολή προς τον πρωθυπουργό και τους συναρμόδιους υπουργούς ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά Β. Κορκίδης, επικαλείται τα ισχύοντα σε άλλα μεγάλα λιμάνια της Μεσογείου, όπως της Βαρκελώνης και της Μασσαλίας, όπου λειτουργούν ανάλογα σχήματα.

Αναφέρει επίσης ότι το 96% των λιμανιών στην Ευρώπη είναι δημόσιας ιδιοκτησίας, που παραχωρούν τη λειτουργία τους, μέσω συνεργασίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ενώ μόνο το 4% είναι ιδιωτικά.

About kymaeditor

Check Also

Νοσοκομείο Μεταξά: Εγκαινιάζεται η λειτουργία του προγράμματος ΟΙΚΟΘΕΝ

Σε μία λιτή τελετή ο πρόεδρος του ΔΣ του Νοσοκομείου Μεταξά  κ Σ. Ευσταθόπουλος πρόκειτα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *