Πρόταση Γλέζου για αναβολή των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές για έναν χρόνο

Παρέμβαση για τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους δανειστές έκανε ο Μανώλης Γλέζος. Το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς πρότεινε αναβολή των διαπραγματεύσεων και «μορατόριουμ» στις πληρωμές της Ελλάδας προς τους δανειστές για ένα χρόνο ενώ μεταξύ άλλων επισημαίνει πως «δεν χρειάζεται ούτε υποταγή, ούτε ρήξη».

«Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα πλήρες αδιέξοδο. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η δική μου άποψη είναι ότι δεν χρειάζεται ούτε υποταγή ούτε ρήξη. Η μόνη λύση είναι η αναβολή των διαπραγματεύσεων για έναν χρόνο», λέει χαρακτηριστικά.

«Ως τότε», πρόσθεσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, «“παγώνουμε” τα χρέη προς τους δανειστές. Ούτε παίρνουνε δάνεια ούτε εξοφλούμε δάνεια, ούτε “τρέχουν” τα τοκοχρεολύσια. Μετά από έναν χρόνο εξετάζεται η περίπτωση του κάθε δανειστή χωριστά για κάθε δάνειο που συνήψε με την Ελλάδα. Αν δεν έχει εξοφληθεί, να πληρωθεί, καμία αντίρρηση. Οι λογικοί, οι συνετοί άνθρωποι όταν βρίσκονται μπροστά σε ένα αδιέξοδο, λένε “ας το σκεφτούμε καλύτερα, ας περιμένουμε λίγο να το σκεφτούμε ξανά”. Ηδη ο Αυστριακός μας προτείνει για πέντε χρόνια. Εγώ λέω ένα χρόνο, μας αρκεί», εξήγησε μιλώντας στον Real.

«Η Ελλάδα μπορεί να αντιμετωπίζει μόνη της όλα τα προβλήματα, δεν είναι εύκολος ο δρόμος, είναι δύσκολος αλλά μπορεί να τα αντιμετωπίσει όπως πάντοτε, ο λαός μας ενωμένος, έτσι μπορεί να τα αντιμετωπίσει και τώρα», τόνισε ο ίδιος.

About kymaeditor

Check Also

Σεισμική δόνηση 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με επίκεντρο κοντά στην Μεγαλόπολη

Σεισμική δόνηση έγινε αισθητή, περίπου στις 10:40 σήμερα το πρωί, σε περιοχές της Αρκαδίας, της …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *