Πρόταση Κατσαφάδου για διπλή εξεταστική σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ

Τη διεξαγωγή διπλής εξεταστικής για το τρέχον ακαδημαϊκό εξάμηνο στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ της χώρας προτείνει ο Βουλευτής της ΝΔ Α’ Πειραιώς και Νήσων Κώστας Κατσαφάδος, με τροπολογία που ζητεί να ενταχθεί στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων: «Επείγοντα μέτρα για την Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.»

Όπως τονίζει ο κ. Κατσαφάδος, λόγω της οικονομικής δυσπραγίας που βιώνει η ελληνική οικογένεια τα τελευταία χρόνια, είναι πολύ σημαντικό για όλους τους φοιτητές να έχουν δικαίωμα να εξεταστούν σε όλα τα μαθήματα χειμερινού και εαρινού εξαμήνου κατά την εαρινή εξεταστική περίοδο 2015 στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ της χώρας.
Η Τροπολογία έχει ως εξής:

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ

Στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων:
«Επείγοντα μέτρα για την Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια Εκπαίδευση»

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

Λίγο πριν αρχίσει η εαρινή εξεταστική σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, ένα σοβαρό θέμα για τους φοιτητές παραμένει ακόμα σε εκκρεμότητα. Η πάγια πρακτική της διπλής/πτυχιακής εξεταστικής που ίσχυε τα δύο προηγούμενα χρόνια, δεν έχει τεθεί ακόμα σε ισχύ και για την εαρινή εξεταστική 2015 από το Υπουργείο Παιδείας.

Πρέπει να επισημανθεί ότι πολλοί από τους φοιτητές που βρίσκονται εντός κύκλου σπουδών, είτε λόγω της καθυστέρησης έγκρισης της μετεγγραφής τους, είτε λόγω της εισαγωγής τους στα ιδρύματα μέσω κατάταξης δεν είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στην εξεταστική περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2015.

Δεδομένης της οικονομικής δυσπραγίας που βιώνει η ελληνική οικογένεια τα τελευταία χρόνια, θεωρούμε ότι είναι πολύ σημαντικό για όλους τους φοιτητές να έχουν δικαίωμα να εξεταστούν σε όλα τα μαθήματα χειμερινού και εαρινού εξαμήνου κατά την εαρινή εξεταστική περίοδο 2015 στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ της χώρας.
Για τον λόγο αυτό προτείνεται με την εν λόγω Τροπολογία, η διεξαγωγή διπλής εξεταστικής για το τρέχον ακαδημαϊκό εξάμηνο στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ της χώρας.

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ- ΠΡΟΣΘΗΚΗ

Στο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων:
«Επείγοντα μέτρα για την Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια Εκπαίδευση»
Προτείνεται η προσθήκη άρθρου… ως εξής:
«Για το τρέχον ακαδημαϊκό εξάμηνο του 2015, οι φοιτητές των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων έχουν τη δυνατότητα να εξεταστούν σε όλα τα μαθήματα που οφείλουν, ανεξάρτητα εάν αυτά διδάσκονται σε χειμερινό ή εαρινό εξάμηνο.

About kymaeditor

Check Also

Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για τα επεισόδια στου Ρέντη και τον τραυματισμό του αστυνομικού

Παρέμβαση από τον Άρειο Πάγο προκάλεσαν τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες έξω από το κλειστό …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *