Πρόταση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά σχετικά με τις αλλαγές στην Οργάνωση Αστυνομικών Τμημάτων Πειραιά

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά εξέδωσε την ακόλουθη πρόταση σε σχέση με τις αλλαγές που προτείνονται από την υπηρεσία:

Θέμα: Παρουσίαση Αναδιοργάνωσης – Αναδιάταξης Υπηρεσιών στα γεωγραφικά όρια της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πειραιά.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά παρευρέθηκε την 08-12-2015 στο κτίριο της ΓΑΔΑ όπου έγινε παρουσίαση του σχεδιασμού για την Αναδιοργάνωση – Αναδιάταξη των Αστυνομικών Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, προκειμένου αυτή να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση.
Στην παρούσα εκδήλωση παρευρέθηκαν εκπρόσωποι του Ελληνικού Κοινοβουλίου, της τοπικής Αυτοδιοίκησης σε Α’ και Β’ βαθμό, φορείς της κοινωνίας του Πειραιά και άλλοι, οι οποίοι με ιδιαίτερο σκεπτικισμό αξιολόγησαν τις προτεινόμενες προτάσεις από την Φυσική ηγεσία, παρουσία και του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης κ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ Δημητρίου.
Επειδή για την Ένωσή μας αλλά και για το σύνολο του συνδικαλιστικού κινήματος η αναδιάρθρωση των Αστυνομικών Υπηρεσιών αποτελεί ένα κεφαλαιώδες ζήτημα, ευελπιστούμε ότι ως πρόταγμά της τίθεται η παροχή μέγιστης ασφάλειας προς τον πολίτη, σε συνάρτηση με το εργασιακό περιβάλλον του Έλληνα Αστυνομικού.
Από τα διαλαμβανόμενα σε αυτή τη σύσκεψη – παρουσίαση ειδικά για τις Υπηρεσίες που εδρεύουν στα γεωγραφικά όρια Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πειραιά, από την ηγεσία προτάθηκαν τα εξής:
1. Συγχώνευση Α.Τ. ΚΑΛΛΙΠΟΛΗΣ και Α.Τ. ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ με έδρα το Α.Τ. ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ και μετονομασία σε Α’ Α.Τ. ΠΕΙΡΑΙΑ.
2. Συγχώνευση Α.Τ. ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ και Α.Τ. ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ με έδρα το Α.Τ. ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ, αντίστοιχα και των Τμημάτων ασφαλείας.
3. Κατάργηση του Τμ. Τροχαίας Κορυδαλλού και του Σταθμού Τροχαίας Περάματος και συγχώνευσή τους με το αναβαθμισμένο Τμήμα Τροχαίας Πειραιά, σε Υποδιεύθυνση Τροχαίας Πειραιά.
4. Κατάργηση των Αστυνομικών Σταθμών στη νήσο Αίγινα και δημιουργία Τμήματος Ασφαλείας Αίγινας.
5. Διεύρυνση των γεωγραφικών ορίων Αστυνόμευσης για το Α.Τ. και Τ.Α Μοσχάτου έως και την περιοχή του Ταύρου, ως απόρροια της συγχώνευσης όμορων Αστυνομικών Τμημάτων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών.
6. Κατάργηση των Αστυνομικών Σταθμών Μεθάνων, Γαλατά, Δρυόπης και ενσωμάτωσή τους στο νεοϊδρυθέν Α.Τ. Τροιζηνίας με έδρα τον Γαλατά.

Ως Ένωση εκφράζουμε τις αντιρρήσεις μας, με την επισήμανση ως προς την διεύρυνση των γεωγραφικών ορίων Αστυνόμευσης του Α.Τ. και Τ.Α Μοσχάτου στα οποία ενσωματώνεται και η ευρύτερη περιοχή του Ταύρου, τονίζοντας ότι για αυτό το σκοπό θα απαιτηθεί τόσο αύξηση των οργανικών θέσεων και περαιτέρω ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού όσο και υλικοτεχνική υποδομή με στόχο την πληρέστερη Αστυνόμευση. Θυμίζουμε ότι οι περιοχές Μοσχάτου – Ταύρου ανήκουν στην Εισαγγελία Αθηνών και όχι στον Πειραιά
Για το νεοϊδρυθέν Α.Τ. Τροιζηνίας εκφράζουμε τις εύλογες ανησυχίες μας οι οποίες πηγάζουν από τις επικρατούσες γεωμορφολογικές συνθήκες της περιοχής αστυνόμευσης, την τεράστια χιλιομετρική απόσταση από την έδρα της Υπηρεσίας, όπου ενδεχομένως θα επιφέρουν σοβαρότατα προβλήματα αστυνόμευσης, αλλά και αρνητικές επιπτώσεις στην ασφάλεια των συναδέλφων οι οποίοι θα κληθούν να επιληφθούν σε σοβαρά υπηρεσιακά συμβάντα, δίχως να υπάρχει η δυνατότητα άμεσης ενίσχυσής τους.
Ως προς την πρόταση ίδρυσης Τμήματος Ασφαλείας Αίγινας, είμαστε κάθετα αντίθετοι διότι αδυνατούμε να αντιληφθούμε την σκοπιμότητα αυτής της υλοποίησης η οποία δεν προκύπτει από τα στατιστικά εγκληματολογικά στοιχεία για την νήσο Αίγινα. Για τους λόγους αυτούς κρίνεται ασύμφορο διότι θα υποστελεχώσει άλλες νευραλγικές Υπηρεσίες που ούτως ή άλλως υπολειτουργούν.
Για την νεοϊδρυθείσα Υποδιεύθυνση Τροχαίας Πειραιά τονίζουμε την επιτακτική ανάγκη ενίσχυσης με ανθρώπινο δυναμικό, καθώς επίσης και υλικοτεχνικής υποδομής (Υπηρεσιακά οχήματα κ.α)
Τέλος θα θέλαμε να τονίσουμε ότι η προσδοκώμενη αυτή αναδιάρθρωση η οποία ήρθε και παρήλθε με προγενέστερα νομοθετήματα, οδεύει προς μία οριστική επίτευξη για όλη την Ελληνική Επικράτεια προς όφελος της κοινωνίας των πολιτών, της εύρυθμης λειτουργίας της ΕΛ.ΑΣ. και των εργαζομένων στελεχών σε αυτή.
Όπως τονίσαμε δια ζώσης και στην παρουσίαση της αναδιοργάνωσης θέτουμε επίσης ως πρωταρχικής σημασίας την κτιριακή υποδομή των υπαρχουσών δομών των υπηρεσιών και απαιτούμε τουλάχιστον η νέα στέγαση των υπηρεσιών να πληροί τις προϋποθέσεις των κανόνων υγιεινής και ασφαλείας, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και να μην αποτελεί όλη αυτή η διαδικασία αφορμή για εξοικονόμηση πόρων και περιστολή των δημοσίων δαπανών του Υπουργείου μας.
Σε κάθε περίπτωση η Ένωσή μας θα παρακολουθεί τις όποιες εξελίξεις στο θέμα αυτό και θα παρεμβαίνει άμεσα όποτε αυτό κριθεί αναγκαίο σε συνεργασία με την αρμόδια Επιτροπή αναδιάρθρωσης της ΠΟΑΣΥ από την οποία ζητούμε να λάβει υπόψη της, τις προτεινόμενες απόψεις μας όπως εκτενώς προαναφέραμε.

Για το Δ.Σ

Ο                                                             Η
Πρόεδρος                                 Γεν. Γραμματέας

ΛΙΟΤΣΟΣ Σπυρίδων           ΜΑΛΑΧΙΑ Αργυρώ

 

About kymaeditor

Check Also

Ο Πειραιάς υποδέχεται το εμβληματικό Γαλλικό ιστιοφόρο «Belem»

Έναν εξαιρετικά τιμητικό και σημαντικό ρόλο στο ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας στη Γαλλία συνεχίζει να …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *