«Πρώτη στις μεταρρυθμίσεις η Ελλάδα»

 Η ελληνική οικονομία και η πορεία αυτής βρέθηκε στο επίκεντρο του «Βloomberg». Το ειδησεογραφικό πρακτορείο, σε άρθρο του, τονίζει ότι «είναι σε καλή φάση η αναδιάρθρωση της οικονομίας, η οποία φέρνει αποτελέσματα» ενώ συμπληρώνει πως η χώρα μας είναι «πρώτη στις μεταρρυθμίσεις».

Πιο συγκεκριμένα, «η αναδιάρθρωση της ελληνικής οικονομίας φέρνει αποτελέσματα και η ελληνική δημόσια διοίκηση συνεχίζει το σημαντικό εξορθολογισμό του ανθρώπινου δυναμικού της» επισημαίνεται σε άρθρο στο ειδησεογραφικό πρακτορείο «Βloomberg, το οποίο αναφέρεται στην τριμηνιαία έκθεση της task force της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Όπως τονίζεται, σύμφωνα με δηλώσεις στελέχους του ΔΝΤ, «έχει επέλθει κόπωση από τις απαιτούμενες προσαρμογές και αυτό καθιστά δύσκολες τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις».

 «Έχουν εφαρμοστεί πολλές μεταρρυθμίσεις»

Στη συνέχεια, καταγράφονται δηλώσεις του καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πάνου Τσακλόγλου, σύμφωνα με τις οποίες «παρά τις πολλές συζητήσεις περί του αντιθέτου, η Ελλάδα έχει εφαρμόσει πολλές μεταρρυθμίσεις» και ότι «το σημείο έναρξης ήταν πολύ χαμηλό και τα πλήρη οφέλη αυτών των μεταρρυθμίσεων θα φανούν όταν η οικονομία αρχίσει να ανακάμπτει».

Μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι «καθώς η χώρα αγωνίζεται, με ποσοστό ανεργίας στο 27%, βρίσκεται στην κορυφή ανάμεσα στα αναπτυγμένα κράτη όσον αφορά την ανταπόκριση στις μεταρρυθμίσεις, σύμφωνα με την ετήσια κατάταξη του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης» σημειώνεται χαρακτηριστικά.

«Η Ελλάδα έχει μειώσει περαιτέρω το κόστος έναρξης επιχειρήσεων»

Τέλος, τονίζεται ότι «η Ελλάδα έχει μειώσει περαιτέρω το κόστος έναρξης επιχειρήσεων και τη φορολογία μεταβίβασης ιδιοκτησίας, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή».

Σύμφωνα με δήλωση εκπροσώπου του Υπουργείου Οικονομικών, «η κυβέρνηση θα φέρει σύντομα, στο τέλος αυτής ή την ερχόμενη εβδομάδα, προς ψήφιση νομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει ρυθμίσεις που σκοπό έχουν να ικανοποιήσουν τους όρους της τρόικας».

 

About kymaeditor

Check Also

Νωρίτερα θα καταβληθούν οι συντάξεις του Ιανουαρίου – Οι νέες ημερομηνίες

Νωρίτερα από τις καθιερωμένες ημερομηνίες θα καταβληθούν οι συντάξεις του Ιανουαρίου 2023 για την οικονομική …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *