«Πρώτο μας μέλημα το τρίπτυχο ανεργία-νεολαία-Υγεία»

Η ανεξάρτητη δημοτική κίνηση «Νέο Πέραμα» με επικεφαλή τον υποψήφιο Δήμαρχο, ιατρό Δημήτρη Θεοδωρολέα, εγκαινίασε την Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014 το εκλογικό της κέντρο στη Λεωφόρο Ειρήνης 83 του Περάματος. Κάποιες εκατοντάδες φίλοι παρευρέθηκαν εκείνο το βράδυ στα γραφεία του συνδυασμού για να δηλώσουν τη συμπαράστασή και την υποστήριξή τους στον κύριο Θεοδωρολέα και τους συνεργάτες του. Ζεστό εγκάρδιο κλίμα επικρατούσε στην εκδήλωση, ενώνοντας τους παρευρισκόμενους Περαματιώτες με αίσθηση ελπίδας και αισιοδοξίας για ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο τους.

Να ευλογήσει το ξεκίνημα του προεκλογικού δημοτικού αγώνα του κυρίου Θεοδωρολέα εκλήθει ο ιερέας της ενορίας πατέρας Ιωάννης, ο οποίος μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον υποψήφιο ως πολύχρονο φίλο του. Μεγάλη απήχηση στο κοινό είχε η ομιλία του Δημήτρη Θεοδωρολέα που με απλά ανθρώπινα λόγια κατέθεσε στους συμπολίτες του το σεβασμό, την αγάπη και το ενδιαφέρον του για τον τόπο που μεγάλωσε και ανδρώθηκε:

Αναλυτικά η ομιλία

Αγαπητοί μου συμπολίτες,

Θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά για την παρουσία σας, η οποία αποτελεί όχι μόνο τιμή, αλλά ιδιαίτερη ευχαρίστηση, χαρά και ελπίδα.

Τα σημερινά εγκαίνια θα μπορούσα να τα χαρακτηρίσω σηματοδότη για μια νέα αρχή. Μια νέα εξόρμηση αναφορικά με το μέλλον της πόλης μας όχι θεωρητικά αλλά ρεαλιστικά, πράγμα το οποίο εννοώ απόλυτα. Γνωρίζω ότι έχετε κουραστεί να ακούτε τα ίδια και τα ίδια κάθε φορά που ξεκινά κάθε προεκλογική περίοδος, πιστέψτε με το ίδιο και εγώ έχω βαρεθεί τις επαναλαμβανόμενες υποσχέσεις και τις βαρύγδουπες δηλώσεις.

Βέβαια είναι εύκολο το ερώτημά σας. Γιατί εσύ; Ποιος είσαι, που θα έχεις άλλη συμπεριφορά. Θα σας απαντήσω μονολεκτικά: πολύ απλά – γιατί είμαι ένας από εσάς. Δεν είμαι πολιτικός, δεν ξόδεψα ποτέ το χρόνο μου στους πολιτικούς κύκλους γιατί η ενασχόληση μου με το λειτούργημά μου δεν μου επέτρεψε να αναλωθώ με ασχολίες που είναι μακριά από τα ιδανικά μου, η φιλοσοφία ζωής, τις ανθρώπινες σχέσεις μου.

Τούτο δε θα ήθελα να εκληφθεί ως έπαρση και εγωπάθεια, αλλά θέλω να είμαι ειλικρινής μαζί σας. Είμαι και αισθάνομαι Περαματιώτης, συμπάσχω με κάθε πρόβλημα του Δήμου μας γιατί το βιώνω, το διαπιστώνω και αγανακτώ με τον εαυτό μου που δεν έχω συμβάλει ουσιαστικά μέχρι σήμερα να αποκτήσει ο Δήμος μας τη θέση που του πρέπει και να συναγωνίζεται σε ομορφιά και δραστηριότητα όμορες πόλεις της χώρας μας, αλλά και του εξωτερικού.

Αγαπητοί μου φίλοι,

Ο τόπος μας είναι όμορφος, αλλά δεν έχουν ληφθεί τα κατάλληλα μέτρα και οι απαραίτητες πρωτοβουλίες για να αναδειχθούν οι ιδιαιτερότητές του που θα τον καταστήσουν ελκυστικό για οικονομικές, τουριστικές, εμπορικές, ναυτιλιακές, αλλά και πολιτιστικές δραστηριότητες.

Θα ήθελα να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στο Δήμο με ένα σύνθημα «τέρμα η απομόνωση». Το Πέραμα συμμετέχει ενεργά και δυναμικά – αποτελεσματικά, ισότιμα στα εθνικά δρώμενα, αναπτύσσοντας βάση στοχοπρογραμμάτων δράσεως σε μόνιμη βάση και όχι ευκαιριακά. Η δική μου θέση είναι η άμεση χάραξη ενός πλάνου σε βραχυπρόθεσμη-μεσοπρόθεσμη-μακροπρόθεσμη βάση. Πρώτο μας μέλημα το τρίπτυχο ΑΝΕΡΓΙΑ-ΝΕΟΛΑΙΑ-ΥΓΕΙΑ. Είναι αναγκαίο παρά ποτέ να πείσουμε τον Περαματιώτη ότι αξίζει αυτός ο τόπος, ο τόπος της διαμονής του, που δε θα έχει να ζηλέψει τίποτα από άλλους δήμους.

Δυνατότητες υπάρχουν. Θέληση δεδομένη. Όρεξη απεριόριστη. Αυτό που απομένει είναι η κοινωνική συνοχή, η κοινή προσπάθεια, παραμερισμός πολιτικών αντιπαραθέσεων και σκοπιμοτήτων, απομόνωση των αρνητών της προόδου του τόπου μας και το κέφι για δημιουργική δουλειά. Με μπροστάρη τα νιάτα, το πιο ευαίσθητο κομμάτι της κοινωνίας μας που δοκιμάζεται σκληρά, αλλά και με αρωγό την Τρίτη ηλικία και η σοφία, η εμπειρία και οι αγώνες της θα συντελούν σημαντικά στην επίτευξη των στόχων προόδου και ανάπτυξης του Δήμου μας. Πιστεύω ακράδαντα ότι θα μπορέσουμε να στείλουμε ένα μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας για το αύριο των Περαματιωτών.

Αγαπητοί μου,

Τολμώ να πιστεύω ότι τα σημερινά εγκαίνια είναι ένα μήνυμα αισιοδοξίας, θέτω τον εαυτό μου στη διάθεση των συμπολιτών μας για να πορευτούμε μαζί μέχρι να φτάσουμε τους στόχους μας με αγάπη, αλληλοκατανόηση, με συνέπεια, με συνεργασία. Πιο συγκεκριμένα αναφέρω τις παραμέτρους των έργων που η κίνησή μας φιλοδοξεί όχι μόνο να τις αναφέρει, αλλά να τις υλοποιήσει εμπράκτως και το κυριότερο με τη συμμετοχή όλων μας. Κανείς δεν περισσεύει και θέλησή μας είναι η συμμετοχή του καθενός από εμάς στα δημοτικά δρώμενα ώστε η φωνή του κάθε Περαματιώτη να έχει άμεση ανταπόκριση και τα αιτήματά του να έχουν άμεση αντιμετώπιση.

• Ο Δήμος να αποκτήσει εξωστρέφεια

• Να προβληθεί δημιουργώντας

• Να συμμετέχει ενεργά και δυναμικά το Πέραμα σε μια πλειάδα Ευρωπαϊκών προγραμμάτων που θ’ αλλάξουν την όλη εικόνα της πόλης μας καθιστώντας την σταυροδρόμι οικονομικών – εμπορικών – πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

Δεν επιθυμώ να παίξω τον ρόλο του κριτή ή δικαστή για τις παρελθούσες δημοτικές αρχές διαχρονικά. Εντούτοις από καθήκον οφείλω να σας γνωρίσω σεβόμενος εσάς τους συμπολίτες του Περάματος, ότι η οποιεσδήποτε αταξίες πάσης φύσεως είτε είναι οικονομικές, είτε διοικητικές ή ακόμη ηθικής τάξεως θα αντιμετωπισθούν από τη δική μας κίνηση ακριβοδίκαια με αυστηρότητα, ανεξάρτητα των οιονδήποτε συνθηκών με γνώμονα το συμφέρον του Δήμου, ο οποίος οφείλει να ελέγχει τα του οίκου του και να είναι, και εννοώ αυτό, ανοιχτός σε κάθε Περαμιώτη ώστε να θεωρεί το Δήμο «σπίτι του», και όχι μια απρόσωπη ψυχρή κυνική αρχή.

Φίλοι μου,

Σας καλώ  να οικοδομήσουμε το νέο προφίλ του Περάματος και να αναδείξουμε συλλογικά ότι μας αξίζει μια καλύτερη ζωή που θα δώσει ελπίδα, δημιουργία, ευτυχία κυρίως στις επερχόμενες γενιές αλλά και σε όλες τις ευπαθής ομάδες του Δήμου μας, που δυστυχώς δεν είναι και λίγες. Εμπρός λοιπόν σε αυτό το ξεκίνημα γιατί δικαιούμεθα ένα καλύτερο αύριο που κανείς δε μας το χαρίζει.

Η πίστη χωρίς πράξη είναι νεκρή».

About kymaeditor

Check Also

Επιπλέον δρομολόγιο στην ακτοπλοϊκή σύνδεση Πειραιάς-Πόρος

Με ενέργειες του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κυρίου Σταύρου Βοϊδονικόλα προς το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής (Διεύθυνση Θαλασσίων Συγκοινωνιών) …