Π. Κουρουμπλής: Οικοδομούμε σχέσεις εμπιστοσύνης με τους νησιώτες.

«Οι πολιτικές που πρέπει να εκπονήσουμε έχουν ταυτότητα νησιωτική αλλά και εθνική. Δεν ερχόμαστε να πούμε ωραία λόγια, αλλά να οικοδομήσουμε μια σχέση εμπιστοσύνης» τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος μαζί με τον υφυπουργό Ναυτιλίας Νεκτάριο Σαντορινιό, συναντήθηκαν με φορείς της Σάμου και του Αγαθονησίου.

Σε μεγάλη σύσκεψη που έγινε στην έδρα της Περιφέρειας στο Βαθύ, όλοι οι φορείς του νησιού σημείωσαν τη βελτίωση που έφεραν στο νησί οι αλλαγές στην ακτοπλοϊκή σύνδεση, τα τελευταία δύο χρόνια, με νέα και γρήγορα πλοία.

Επεσήμαναν επίσης την ανάγκη να υπάρξει σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη και να δοθούν αντισταθμιστικά οφέλη, ώστε να αμβλυνθούν τα κόστη των υψηλών ναύλων.

Ο κ. Κουρουμπλής τόνισε ότι το επόμενο δεκαήμερο οι αρμόδιοι φορείς των νησιών θα κληθούν στην Αθήνα προκειμένου να συζητηθεί η τουριστική προβολή των νησιών, ώστε να αντισταθμιστεί η όποια εικόνα δημιουργήθηκε από το βάρος που σήκωσαν, διαχειριζόμενα με άψογο τρόπο την προσφυγική κρίση.

Σημείωσε ότι με αντίστοιχες κινήσεις στην Ιταλία αυξήθηκε κατά 30% ο τουρισμός στη Λαπεντούζα.

Βέβαια μέσα σας αυτά τα πλαίσια ωφέλιμο  θα είναι να εξομαλυνθούν τα δρομολόγια των πλοίων καθώς το σύνηθες είναι τα πλοία της άγονης ή να μην προσεγγίζουν ή να παθαίνουν βλάβες κατ’ επανάληψη , να σημειώσουμε εμείς!

About kymaeditor

Check Also

Ναυτιλία: Τι αλλάζει στην ασφάλεια των πλοίων – Αυξημένη ζήτηση για ενόπλους και συμβουλές

Αυξημένη ζήτηση σε συμβουλές και προσωπικό ασφαλείας, αναφέρουν εταιρείες που προσφέρουν εξειδικευμένες υπηρεσίες θαλάσσιας ασφάλειας, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *