Π. Μελάς: Με λένε Ρίζο και όπως θέλω τα γυρίζω!

«Κωλοτούμπα» αλά Νάντια Κομανέτσι έκανε ο Παναγιώτης Μελάς αναφορικά με το ζήτημα των Δικαστηρίων Πειραιά και τη μετεγκατάσταση αυτών επί της Λεωφόρου Θηβών, στη Νίκαια.  Ο Πειραιώτης βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, πριν από λίγες ημέρες κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου ζητώντας την παραμονή του Δικαστικού Μεγάρου επί της οδού Σκουζέ.

Ωστόσο με έγγραφο που παρουσιάζει το peiraiko- kyma ο κ. Μελάς, στις 08-02-2012, όταν ακόμα ήταν βουλευτής με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, είχε καταθέσει ερώτηση προς τον τότε υπουργό Δικαιοσύνης και ζήταγε την απομάκρυνση των Δικαστηρίων Πειραιά από το κέντρο της πόλης και τη μεταφορά αυτών στο κτίριο επί της οδού Θηβών.

Τι συνέβη μέσα σε δυόμιση περίπου χρόνια και ο κ. Μελάς άλλαξε γνώμη για το  συγκεκριμένο ζήτημα, θέμα  που απασχολεί έντονα τους φορείς – και όχι μόνο- του Πειραιά. Μόνο ο ίδιος μπορεί να μας απαντήσει  στο ερώτημα μας.

Πάντως η  έκφραση «με λένε Ρίζο και όπως θέλω τα γυρίζω» φαίνεται να ταιριάζει απόλυτα στην περίπτωση του κ. Παναγιώτη Μελά.

Αναλυτικά το έγγραφο

  Η ερώτηση που κατέθεσε πριν δέκα ημέρες στον Χ. Αθανασίου 

«Μεγάλο πρόβλημα δημιουργείται στην πόλη του Πειραιά με την μετεγκατάσταση των Δικαστηρίων από τα κτίρια της οδού Σκουζέ στο κτίριο  πρώην ΚΕΡΑΝΗ επί της οδού  Θηβών, εκτός της πόλης του Πειραιά.Η παραμονή των Δικαστηρίων στον Πειραιά αποτελεί επιτακτικό αίτημα του νομικού κόσμου, του συνόλου των φορέων της πόλης αλλά και των κατοίκων της.

Η απομάκρυνση των Δικαστηρίων από το κέντρο της πόλης, θα προκαλέσει ένα επιπλέον πλήγμα στους επαγγελματοβιοτέχνες, που ήδη σήμερα αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα, λόγω της οικονομικής κρίσης, αφού, 5.000 πολίτες που διακινούνται ημερησίως,  λόγω της λειτουργίας των Δικαστηρίων, θα αλλάξουν προορισμό.

Ακόμη, θα υπάρξει επιπρόσθετο πρόβλημα στη μετακίνηση των διαδίκων, των εργαζομένων, των δικηγόρων και κυρίως των κατοίκων όσων νησιών εξυπηρετούνται από τα συγκεκριμένα Δικαστήρια.

Επίσης, αναφέρεται, ότι, το Ελληνικό Δημόσιο θα καταβάλλει ενοίκιο 2.652.000 ευρώ ετησίως για το κτίριο πρώην ΚΕΡΑΝΗ επί της οδού Θηβών, ενώ σήμερα το κόστος ενοικίων των Δικαστηρίων του Πειραιά, ανέρχεται σε 700.000 ευρώ περίπου ετησίως.

Γι αυτό, επιβάλλεται να ματαιωθεί κάθε σχεδιασμός για τη μεταφορά των Δικαστηρίων  από την πόλη του Πειραιά στην οδό Θηβών και το ταχύτερο δυνατόν να ανακατασκευαστεί το κτίριο της πρώην ΡΑΛΛΕΙΟΥ στο κέντρο της πόλης, για την εξυπηρέτηση και των απασχολουμένων στα Δικαστήρια και των πολιτών αλλά και για να μην υπάρξει επιπλέον οικονομικό πλήγμα στην πόλη, την δύσκολη οικονομική περίοδο που διερχόμαστε.

Μετά ταύτα ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

1.Θα ματαιωθεί η μετεγκατάσταση των Δικαστηρίων από την πόλη του Πειραιά στο κτίριο πρώην ΚΕΡΑΝΗ επί της οδού Θηβών;

2.Θα ανακατασκευαστεί το κτίριο της πρώην ΡΑΛΛΕΙΟΥ ή οποιοδήποτε άλλο κτίριο για τη στέγαση των  Δικαστηρίων, ώστε να παραμείνουν εντός της πόλης του Πειραιά;

3.Γιατί γίνεται η μετεγκατάσταση των Δικαστηρίων από την πόλη του Πειραιά στο κτίριο της οδού Θηβών, όταν, πέραν όλων των άλλων σημαντικών προβλημάτων, το κόστος για το Ελληνικό Δημόσιο θα είναι 2.000.000 ευρώ επιπλέον το χρόνο;»

About kymaeditor

Check Also

Γοργοπόταμος: 80 χρόνια από τότε που άλλαξε η ιστορία

Με την καθιερωμένη εκδήλωση στη γέφυρα του Γοργοπόταμου κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για τα 80 χρόνια …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *