Ριζική ανάπλαση της πλατείας Θεμιστοκλή στα Μανιάτικα- Ανανεωμένη και πιο ασφαλής για τα παιδιά

Eγκαινιάστηκε την Δευτέρα η πλατεία Θεμιστοκλή στον Πειραιά και πιο συγκεκριμένα στα Μανιάτικα. Το παρών έδωσαν οι κ.κ Γιάννης Μώραλης και Βαγγέλης Μαρινάκης, οι οποίοι έκαναν και τα εγκαίνια.
Στην ανανεωμένη πλατεία τοποθετήθηκαν νέες πλακοστρώσεις, καινούρια παγκάκια, φυτά και διαθέτει επαρκή φωτισμό για να μπορούν τα παιδιά να παίζουν με ασφάλεια.

Δηλώσεις Μώραλη

Ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, στην ομιλία του στην τελετή των εγκαινίων τόνισε:

«Κυρίες και κύριοι, φίλες και φίλοι, κάτοικοι του 5ου διαμερίσματος, καλησπέρα, χρόνια πολλά με υγεία. Καλή χρονιά για όλους εσάς και τις οικογένειές σας. Στέκομαι σήμερα εδώ, στην πλατεία Θεμιστοκλή με ιδιαίτερη χαρά, αφενός επειδή είναι το πρώτο έργο που εγκαινιάζει η νέα δημοτική αρχή, αλλά και εγώ προσωπικά και αφετέρου επειδή πιστεύω ότι ξεκινήσαμε και τηρούμε σχετικά σύντομα, τηρουμένων των αναλογιών, αυτά τα οποία λέγαμε προεκλογικά και βάσει των οποίων ζητήσαμε την εμπιστοσύνη σας για να βελτιώσουμε τα πράγματα στην πόλη μας.

Θυμίζω ότι προεκλογικά είχαμε κάνει ορισμένες διαπιστώσεις και είχαμε αναλάβει και ορισμένες δεσμεύσεις. Μια βασική παραδοχή, η οποία επιβεβαιώνεται και νομίζω ότι ανεξάρτητα του τι ψήφισε ο καθένας είναι μια κοινή διαπίστωση, είναι ότι τα οικονομικά του Δήμου Πειραιά είναι σε μια κακή έως τραγική κατάσταση. Και είναι κάτι το οποίο η νέα δημοτική αρχή έχει θέσει ως πρώτη προτεραιότητα, γιατί από αυτό εξαρτάται και το μέλλον της πόλης σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Η δεύτερη διαπίστωση που είχαμε κάνει είναι ότι η περιφέρεια, σε σχέση με το κέντρο του Πειραιά είναι «ρηγμένη». Είναι υποβαθμισμένη. Το 5ο διαμέρισμα, η Κοκκινιά, τα Καμίνια, ο Απόλλωνας, η Σούδα και το Φάληρο δεν είχαν τύχει της ίδιας προσοχής σε σχέση με το 1ο και 2ο διαμέρισμα στο κέντρο του Πειραιά. Είχαμε πει λοιπόν πως το βάρος μας θα το δώσουμε αρχικά στην περιφέρεια του Πειραιά. Είχαμε πει επίσης, ότι λόγω της κακής οικονομικής κατάστασης θα απευθυνθούμε σε ιδιώτες, ανθρώπους που έχουν οικονομική ευχέρεια και αγαπούν τον Πειραιά και θέλουν να συνδράμουν στην πόλη. Είχαμε πει επίσης, ότι για να προχωρήσουμε στον Πειραιά, όπως και σε όλη τη χώρα, πρέπει να υπάρξουν συναινέσεις και συνέργειες.

Σήμερα νομίζω ότι το έργο αυτό το οποίο ολοκληρώθηκε και έχω τη χαρά να εγκαινιάζω, επιβεβαιώνει όλα αυτά τα οποία είπα. Συνεργαστήκαμε λοιπόν, με τον Πρόεδρο του Ολυμπιακού και δημοτικό σύμβουλο Βαγγέλη Μαρινάκη, προκειμένου να προχωρήσουμε σε αρκετές παρεμβάσεις, οι οποίες ίσως να μην είναι σε όλους γνωστές. Από τις πιο σημαντικές βέβαια είναι η πλατεία Θεμιστοκλή, η οποία πλέον είναι σύγχρονη, είναι καθαρή, έχει μια παιδική χαρά ασφαλή, με δάπεδο ασφαλείας, με παιχνίδια ασφαλείας. Έχω να πω ότι έγινε μια πολύ καλή δουλειά εδώ και ευχαριστώ και τον Πρόεδρο του Ολυμπιακού άλλα και την ΠΑΕ, διότι είναι ένα έργο σύγχρονο που αναβαθμίζει την περιοχή, Μια περιοχή που έχει ανάγκη από τέτοιου είδους παρεμβάσεις. Θεωρώ ότι είναι ένα άρτιο έργο. Ολοκληρώθηκε σε περίπου 30 ημέρες.

Αύριο εγκαινιάζουμε τη δεύτερη πλατεία, την πλατεία Αγίων Αναργύρων στην Παλαιά Κοκκινιά, μια περιοχή που επίσης χρειάζεται πολύ μεγάλη στήριξη. Έγιναν μια σειρά από παρεμβάσεις το τελευταίο τρίμηνο, που αφορούσαν στους παιδότοπους για τις γιορτές, στο στολισμό της πόλης, στα Κέντρα Αγάπης και άλλα, τα οποία δυστυχώς ο Δήμος Πειραιά δεν μπορεί να τα «σηκώσει» οικονομικά και γίνονται όλα με τη βοήθεια ιδιωτών. Στην παρούσα φάση, από τη δωρεά του Ολυμπιακού και του Προέδρου του.

Να δεσμευτώ για ακόμη μια φορά ότι θα προχωρήσουμε και με ίδια κεφάλαια, με χρήματα που μπορεί να έχει ο Δήμος σε βάθος χρόνου και όχι άμεσα, αλλά θα απευθυνθούμε και σε άλλους ανθρώπους, που αγαπούν τον Πειραιά, ώστε και αυτοί να συνδράμουν με τη μορφή δωρεών και να στηρίξουν την πόλη. Αυτή είναι μια επιλογή, την οποία είχαμε επικοινωνήσει από την αρχή και θα είμαστε περήφανοι εάν μας εμπιστευθούν και έρθουν να επενδύσουν τα λεφτά τους στην πόλη. Έχουν απέναντί τους μια σοβαρή δημοτική αρχή με πρόγραμμα, με σύστημα με ένα καλό και ήπιο λόγο που είναι υπέρ των συνεργασιών. Έτσι θα βαδίσουμε.

Ελπίζω και εύχομαι όλοι οι κάτοικοι να χαρούν αυτό το έργο, να το ευχαριστηθούν, ειδικά τα μικρά παιδιά. Δυστυχώς ο Δήμος δεν έχει τη δυνατότητα αυτή τη στιγμή να φυλάξει ο ίδιος τέτοιους χώρους. Ούτε τα παιδικές χαρές μας, ούτε τις αθλητικές εγκαταστάσεις, τα σχολεία μας, τους πολιτιστικούς χώρους μας. Θα καταβάλλουμε και εμείς προσπάθεια, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας, αλλά από εκεί και πέρα έγκειται και στη συνείδηση του κάθε δημότη ώστε να κάνει σωστή χρήση των χώρων και των παιχνιδιών, να μην ρυπαίνουν τα ζώα, τα οποία είναι ευπρόσδεκτα από όλους μας, αλλά θα πρέπει οι ιδιοκτήτες τους να είναι προσεκτικοί. Εδώ θα είμαστε και εμείς και ο Ολυμπιακός για να κάνουμε πάντα το καλύτερο.

Τι είπε ο Β. Μαρινάκης

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Βαγγέλης Μαρινάκης, δήλωσε:

«Καταρχήν θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους σας να έχουμε μία καλή χρονιά με υγεία και χαρές, όπως είχαμε υποσχεθεί, σήμερα εγκαινιάζουμε μία σειρά από έργα τα οποία έχουμε προετοιμάσει το τελευταίο τρίμηνο και θα είναι χαρά μεγάλη να δούμε κάθε διαμέρισμα στον Πειραιά να έχει, όχι μόνο μία αλλά και δύο, τρεις παιδικές χαρές, πλατείες, γήπεδα γιατί για εμάς το μέλλον είναι τα παιδιά, τα παιδιά του Πειραιά, όπου και δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα και θέλουμε όσο το δυνατόν να μπορέσουν αυτά τα παιδιά και να βγάλουν το ταλέντο τους και να διασκεδάσουν και να μπορούν να είναι χαρούμενα. Γιατί έτσι και οι γονείς τους και οι παππούδες τους και οι γιαγιάδες τους θα είναι το ίδιο χαρούμενοι. Για άλλη μία φορά δεν θέλουμε να λέμε πολλά λόγια. Θα απαντάμε με έργα, κάθε εβδομάδα, κάθε μήνα τις ημέρες που έρχονται. Σας ευχαριστώ».

About kymaeditor

Check Also

Σύλληψη 52χρονου που εξαπατούσε μέσω πλαστών εγγράφων χρηματοπιστωτικά ιδρύματα λαμβάνοντας δάνεια

Συνελήφθη,  στη Νέα Ιωνία, κατόπιν διερεύνησης πληροφοριών και μετά από επισταμένες αναζητήσεις από αστυνομικούς του …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *