Ρόλους ηθοποιών ενσαρκώνουν οι κρατούμενοι των φυλακών Κορυδαλλού με μπαράζ θεατρικών παραστάσεων

Tης… μόδας έχουν γίνει οι θεατρικές παραστάσεις στις φυλακές Κορυδαλλού. Μετά τον “Ουρανό Κατακόκκινο” που παίχτηκε στο συγκεκριμένο σωφρονιστικό κατάστημα στις 21 Ιανουαρίου, σειρά παίρνει τώρα «Το Βασιλικό κυνήγι του ήλιου» του Πήτερ Σάφφερ που παρουσιάζεται την Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015, σε κλειστή εκδήλωση μόνο για τους τροφίμους από την θεατρική ομάδα οροθετικών κρατουμένων Κορυδαλλού, σε οργάνωση και συντονισμό Γιάννη Νικολόπουλου, διδασκαλία ομάδας και σκηνοθετική επιμέλεια Άννας Χατζηχρήστου.

Η παράσταση πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του «Τεχνοδρομώ», ενός οργανισμού μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που δημιουργήθηκε με σκοπό την επαφή με αποκλεισμένες κοινωνικές ομάδες μέσω της τέχνης του θεάτρου και κατ’ επέκταση όλων των τεχνών που εμπλέκονται σ’ αυτό (χορός, μουσική, εικαστικά κλπ.).

Το «Τεχνοδρομώ» με τις δράσεις του επιχειρεί κάθε φορά να συνδέσει στην θεατρική πράξη άτομα από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, κάνοντας τους ίδιους δρώντα πρόσωπα. Γιατί η θεατρική πράξη σαν διαδικασία ενεργοποιεί τον ανθρώπινο ψυχισμό και λειτουργεί λυτρωτικά.

About kymaeditor

Check Also

Δίκη Πισπιρίγκου: Η αγωνιώδης προσπάθεια για την ανάνηψη της Τζωρτζίνας – Τι κατέθεσε αναισθησιολόγος

Λεπτό προς λεπτό περιέγραψε στη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου την αγωνιώδη και απελπισμένη για αρκετή …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *