Ρύπανση από φορτηγό όχημα στο λιμάνι του Κερατσινίου.

Ρύπανση από σεντινόνερα (SLOPS), ιριδίζουσας και αυτοδιαλυόμενης μορφής, διαπιστώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, από στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στο σταθμό εμπορευματοκιβωτίων του Πειραιά, συνολικής έκτασης περίπου δέκα τετραγωνικών μέτρων (10m2), και συγκεκριμένα 05m2 επί του προβλήτα ”ΙΙΙ” στο λιμένα Ικόνιου Κερατσινίου και 05m2 στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ του προβλήτα και του παραβεβλημένου πλοίου ”MSC HAMBURG” σημαίας Παναμά.

Η ανωτέρω  προκλήθηκε από τριαξονικό Φ/Γ όχημα, όταν σύμφωνα με δήλωση του 49χρονου οδηγού του, κατά τη διαδικασία παραλαβής των SLOPS από το  πλοίο, σημειώθηκε διαρροή (ψεκαδισμός) του ελαστικού σωλήνα αναρρόφησης στο σημείο ένωσής του με το μεταλλικό σύνδεσμο. Άμεσα ξεκίνησε η διαδικασία απορρύπανσης με ιδία μέσα του Φ/Γ οχήματος, καθώς επίσης και με τη συνδρομή ιδιωτικής εταιρείας, με ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Από το Β’ Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο οδηγός του Φ/Γ οχήματος, ο οποίος στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος κατόπιν προφορικής εντολής κ. Εισαγγελέα, ενώ κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων.

About kymaeditor

Check Also

Πειραιάς: Θέματα ημερήσιας διάταξης προσεχούς Δημοτικού Συμβουλίου

Το προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά που αφορά την   «Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής» θα πραγματοποιηθεί …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *