Σήμερα αναμένεται να ολοκληρωθεί η απάντληση των καυσίμων του Φ/Γ πλοίου «Νέαρχος»

Σήμερα  αναμένεται να  ολοκληρωθεί η απάντληση των περίπου 80 τόνων καυσίμων του φορτηγού πλοίου «Νέαρχος», που προσάραξε τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου 27/10 σε βραχώδη περιοχή στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της νησίδας Νέας Καμένης Θήρας, με δεκατρία μέλη πλήρωμα, πέντε επιβάτες και πέντε βυτιοφόρα οχήματα.

Πριν ξεκινήσει η διαδικασία αποκόλλησης του πλοίου, η κοινοπραξία MED TUGS που έχει αναλάβει την όλη επιχείρηση, αναμένεται να προχωρήσει σε ξεφόρτωμα των πέντε βυτιοφόρων οχημάτων με τη βοήθεια πλοίου πλατμφόρμας.

Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Ναυτιλίας, οι καιρικές συνθήκες στη θαλάσσια περιοχή ευνοούν να ξεκινήσει η επιχείρηση αποκόλλησης του «Νέαρχος», ενώ στο σημείο βρίσκονται ήδη τρία ρυμουλκά: το «Χρήστος 37», το «Καραπιπέρης 18», το «Βερνίκος Σίφνος» καθώς και μία φορτηγίδα.

Το «Νέαρχος» έχει ήδη επιθεωρηθεί από δύτες, και η μικρή εισροή υδάτων που είχε προκληθεί στα διπύθμενα του πλοίου έχει σταματήσει.

Από το περιστατικό δεν έχει παρατηρηθεί έως τώρα θαλάσσια ρύπανση, ενώ από το λιμεναρχείο της Σαντορίνης, για λόγους ασφαλείας έχει ενεργοποιηθεί το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης.

Το «Νέαρχος» είχε αποπλεύσει από το Λαύριο για Σύρο-Τήνο-Μύκονο- Θήρα και επιστροφή.

About kymaeditor

Check Also

Εντοπίστηκε ναυάγιο στον κόλπο των Μεγάρων – Η ιστορία του MINI LORD

Στον κόλπο των Μεγάρων και σε βάθος 222 μέτρων εντοπίστηκε το MINI LORD, φορτηγό πλοίο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *