Σήμερα στην ΕΕ η λίστα μεταρρυθμίσεων.

Σήμερα αναμένεται να τεθεί υπ’ όψιν της Ε.Ε., της ΕΚΤ και του ΔΝΤ η λίστα μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης, προκειμένου εντός της ημέρας να κλειδώσει μέσω τηλεδιάσκεψης η συμφωνία του Eurogroup της περασμένης Παρασκευής.

Αρχικά επί της λίστας θα τοποθετηθούν οι εκπρόσωποι των θεσμών και πιθανότατα θα έχουν επικοινωνία οι Γερούν Ντέισελμπλουμ, Μάριο Ντράγκι, Πιερ Μοσκοβισί και Κριστίν Λαγκάρντ. Αργότερα, στην τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, η έγκριση του καταλόγου θα επιτρέψει την έναρξη της διαδικασίας επικύρωσης της συμφωνίας για την τετράμηνη παράταση από τα κοινοβούλια των κρατών μελών.

Σε συνέντευξή του στο CNN ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης έκανε λόγο για σύντομο και περιεκτικό κατάλογο μεταρρυθμίσεων και πρόσθεσε ότι με την έγκρισή του θα δοθεί χώρος και χρόνος ανάσας στην Ελλάδα.

Στη λίστα περιλαμβάνονται μέτρα για την πάταξη της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς, την αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα και την ανάσχεση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Κοινοτικές πηγές υπολογίζουν την απόδοση των μέτρων αυτών στο ποσό περίπου των 7 δισ. ευρώ.

Για τις ρυθμίσεις των ληξιπρόθεσμων οφειλών και των κόκκινων δανείων, καθώς και την προστασία της α’ κατοικίας -που περιλαμβάνονται επίσης στη λίστα- κύκλοι της κυβέρνησης εκτιμούν ότι δεν θα υπάρξουν αντιδράσεις από τους εταίρους με το σκεπτικό ότι δεν υπάρχει κόστος στον προϋπολογισμό.

Εξάλλου, ο υπουργός Οικονομικών είπε στο CNN σχετικά με τις προεκλογικές υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα ενσωματωθούν στο πρόγραμμα της κυβέρνησης με τρόπο που να συνάδει στο νέο πλαίσιο διαλόγου μεταξύ της Ελλάδας και της Ευρώπης.

«Καταφέραμε για τους επόμενους τέσσερις μήνες, που είναι η διάρκεια αυτής της ενδιάμεσης περιόδου, να μην υπάρξουν περικοπές συντάξεων και αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ, σε αντίθεση με τις δεσμεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης. Θα υπάρξει σειρά κινήσεων για την ανακούφιση από τη φτώχεια», σημείωσε.

About kymaeditor

Check Also

Κ. Μητσοτάκης: Οι πολίτες περιμένουν λύσεις και έργα, όχι τοξικότητα και ανούσιους καυγάδες

Στην ανάρτησή του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζει ότι οι πολίτες περιμένουν από τις πολιτικές …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *