Σαμαράς: Μπαίνουμε στο δρόμο της ανάκαμψης και της ανάπτυξης

Έφτασε η ώρα που με σταθερότητα και δυναμισμό μπαίνουμε στο δρόμο της ανάκαμψης και της ανάπτυξης, είπε ο Αντώνης Σαμαράς, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε από τις Βρυξέλλες στο πλαίσιο της Κοινωνικής Συνόδου Κορυφής.

«Στην Ελλάδα βγαίνουμε τώρα από την κρίση χάρη στις θυσίες του λαού και τη στήριξη των εταίρων μας» είπε, τονίζοντας, ωστόσο, ότι υπάρχει ακόμη αρκετός δρόμος μπροστά.

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στην κρίσιμη συμφωνία που επετεύχθη για την τραπεζική ενοποίηση στην ΕΕ, κάνοντας λόγο για «ορόσημο» και για «σημαντικό βήμα μπροστά».

«Δεν γίνεται ανάκαμψη χωρίς ρευστότητα» τόνισε και υποστήριξε ότι βασική προτεραιότητα είναι η πρόσβαση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στη ρευστότητα και στον τραπεζικό τομέα. «Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι σημαντικό κομμάτι της λύσης» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Η Ευρώπη απέδειξε ότι νοιάζεται τους πολίτες της»

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι θα πρέπει να ανατραπεί η αμφισβήτηση στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα και πρόσθεσε ότι η Ευρώπη απέδειξε ότι νοιάζεται τους πολίτες της. «Η Ελλάδα τα κατάφερε, γιατί οι εταίροι μας έδειξαν ότι πιστεύουν στην αλληλεγγύη» είπε.

«Προσβλέπουμε σε μια καλύτερη Ευρώπη μέσω βιώσιμης ανάπτυξης, ανταγωνιστικότητας, καινοτομίας, λογοδοσίας και διαφάνειας» είπε, υπογραμμίζοντας ότι όλα αυτά βραχυπρόθεσμα θα μειώσουν την ανεργία. «Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε με τους νέους αποκλεισμένους» τόνισε

About kymaeditor

Check Also

Σεισμός 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σε Ιτέα – Άμφισσα

Σεισμός μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε κοντά στην Ιτέα και την Άμφισσα, πλησίον του Κορινθιακού Κόλπου, σύμφωνα με …