Σαμαράς: Χτίζουμε τη νέα Ελλάδα της ελπίδας

«Χτίζουμε τη νέα Ελλάδα της ελπίδας» είναι το μήνυμα που στέλνει ο Αντώνης Σαμαράς. Ο πρωθυπουργός μίλησε  στην «Real News» και υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι «αφήνουμε τη μιζέρια σε όσους νοσταλγούν το χθες», ζήτησε άμεση ρύθμιση για το ελληνικό χρέος και επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ.

«Αφήνουμε τη μιζέρια σε όσους νοσταλγούν το χθες. Που λίγο έλειψε να οδηγήσει τη χώρα σε εφιάλτη. Τον εφιάλτη τον διώξαμε! Και χτίζουμε τη νέα Ελλάδα της ελπίδας» σημειώνει αρχικά ο Αντώνης Σαμαράς.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε άμεση ρύθμιση για το χρέος όπου θα ληφθούν υπόψη οι θέσεις του ΔΝΤ για νέο «κούρεμα». «Η συμφωνία για τη βιωσιμότητα του χρέους μπορεί να επιτευχθεί με πολλούς τρόπους. Εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι γίνει άμεσα, με τον πιο ρεαλιστικό τρόπο, λαμβάνοντας υπόψη -προφανώς- και τις ιδιαιτερότητες όλων των δανειστών. Κύριο μέλημά μας είναι να γίνει σύντομα» τόνισε χαρακτηριστικά.

Όπως εκτιμά η συζήτηση για το χρέος θα αρχίσει σύντομα και το ζήτημα θα ρυθμιστεί τελικά μέχρι το φθινόπωρο, κάτι που θα δώσει μεγάλη ώθηση στις επενδύσεις και την ανάπτυξη.

«Ο φόρος επί των κερδών να πέσει στο 15% για όλες τις επιχειρηματικές δραστηριότητες»

Ο κ. Σαμαράς αναφέρει ότι στόχος του παραμένει ο φόρος επί των κερδών να πέσει στο 15% για όλες τις επιχειρηματικές δραστηριότητες και «αυτό θα το επιτύχουμε μόλις η ανάπτυξη ανεβάσει ρυθμούς».

Για τις ευρωεκλογές αναφέρει πως «το αποτέλεσμα θα δείξει εάν θα επιταχύνουμε την έξοδο από την κρίση ή αν θα κινδυνεύσουμε να επιστρέψουμε στην κρίση. Αν θα έχουμε περάσει οριστικά τα χειρότερα ή αν θα κινδυνεύσουμε να επιστρέψουμε στα ακόμα χειρότερα.»

«Το πρόβλημα θα το έχει ο ΣΥΡΙΖΑ»

Υπογραμμίζει ότι το βράδυ των εκλογών το πρόβλημα θα το έχει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: «Τώρα που η επιτυχία της χώρας επιβεβαιώνεται κάθε μέρα και περισσότερο, ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να χάνει έδαφος, αντί να κερδίζει.          Το βράδυ της δεύτερης Κυριακής, εμείς θα μπορούμε να πούμε -και θα πούμε- συνεχίζουμε»

Δεν αποκλείει να απευθύνει νέα πρόσκληση στον Φ. Κουβέλη για να μετάσχει στην κυβέρνηση απαντώντας στην σχετική ερώτηση: «γιατί όχι;».

Τι είπε για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

Σε ό,τι αφορά την προεδρική εκλογή λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει 121 βουλευτές για να την μπλοκάρει και προσθέτει: «Έχουμε ένα χρόνο μπροστά μας. Για να δούμε αν τότε θα εξακολουθεί να αρνείται. Ή μήπως τότε πια θα θέλει να αποφύγει τις πρόωρες εκλογές;»

Στην ερώτηση εάν ο Γ. Στουρνάρας θα πάει στην Τράπεζα της Ελλάδας δηλώνει: «Είναι ένας επιτυχημένος υπουργός Οικονομικών. Στην πιο δύσκολη στιγμή. Για τα άλλα που λέτε είναι νωρίς να μιλάμε ακόμη.»

Σε άλλη ερώτηση εάν ο Ευ. Βενιζέλος θα ήταν καλός επίτροπος τονίζει: «Σας θυμίζω ότι ο κ. Βενιζέλος είναι αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός των Εξωτερικών».

 

About kymaeditor

Check Also

Σεισμική δόνηση 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Εύβοια

Σεισμός 4,5 Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο πριν από τις 5:30 τα ξημερώματα στην βόρεια Εύβοια. Το …