Σαρκοζί: Νέα εις βάρος του δικαστική έρευνα για παράνομη χρηματοδότηση της προεκλογικής του εκστρατείας το 2007.

Οι δικαστικές περιπέτειες για τον Νικολά Σαρκοζί δεν φαίνεται να τελειώνουν αφού η γαλλική Δικαιοσύνη διέταξε νέα προκαταρκτική έρευνα  σε βάρος του πρώην προέδρου της χώρας για παράνομη χρηματοδότηση της προεκλογικής του εκστρατείας το 2007.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Aujourd’hui en France/Le Parisien, ο εισαγγελέας του Παρισιού, “άνοιξε με κάθε διακριτικότητα, στις αρχές του Ιουλίου” νέα προκαταρκτική έρευνα κατά του Νικολά Σαρκοζί και του κόμματός του, του UMP (Ενωση για ένα Λαϊκό Κίνημα) σχετικά με υποψίες για παράνομη χρηματοδότηση της προεκλογικής του εκστρατείας πριν από επτά χρόνια και ήδη έχει πραγματοποιηθεί επιτόπια αστυνομική έρευνα στις 8 Ιουλίου.

Όπως και στην δικαστική έρευνα για τη χρηματοδότηση της εκστρατείας του 2012, η οποία ονομάζεται από τον Τύπο “υπόθεση Bygmalion”, από την ονομασία της εταιρείας που χρέωσε στο UMP δαπάνες του Νικολά Σαρκοζί, άλλη εταιρεία χρέωσε προσωπικές δαπάνες του προεδρικού υποψήφιου το 2007 στο κόμμα του, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Κατηγορίες έχουν ήδη απαγγελθεί κατά του Νικολά Σαρκοζί για αθέμιτη άσκηση επιρροής, δωροδοκία και παραβίαση του απορρήτου δικαστικής έρευνας.

 

About kymaeditor

Check Also

Βραζιλία: Πυρκαγιά στην Κοπακαμπάνα

Το πυροσβεστικό σώμα στο Ρίο ντε Ζανέιρο προσπαθούσε χθες Παρασκευή να περιορίσει δασική πυρκαγιά σ’ …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *