Σεβασμός στους κανόνες, το μήνυμα Ντάϊσελμπλουμ προς την Ελλάδα

Tο δικό του μήνυμα για τη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της Κυριακής έστειλε ο Γέρουν Ντάισελμπλουμ. Μιλώντας στο γερμανικό περιοδικό Spiegel, ο πρόεδρος του Eurogroup τόνισε πως “η Ελλάδα πρέπει να σεβαστεί τους κανόνες της ευρωζώνης εάν θέλει να παραμείνει στη νομισματική ένωση”.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ επεσήμανε ότι οι πολιτικοί ηγέτες στην Ελλάδα έχουν δηλώσει ότι θέλουν να παραμείνει η χώρα στο ευρώ. «Εάν το λες αυτό, σημαίνει ότι πρέπει να δεχθείς τους κανόνες και τις συμφωνίες» δήλωσε ο Πρόεδρος του Eurogroup και συμπλήρωσε: «Και αυτό σημαίνει επίσης, ότι όποια χώρα χρειάζεται στήριξη για τη χρηματοδότηση της οικονομίας της και των δημοσίων δαπανών της θα πρέπει να ακολουθήσει αυτούς τους όρους».

Ο κ. Ντάισελμπλουμ προσέθεσε ότι δεν θα υπάρξει αποτέλεσμα εάν μία χώρα «απλά ζητά δάνεια χωρίς να ανταποκρίνεται σε κανένα όρο». Δήλωσε επίσης ότι κάθε ελληνική κυβέρνηση θα εξαρτάται από την περαιτέρω στήριξη από άλλα μέλη της ευρωζώνης.

About kymaeditor

Check Also

Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: Το προτεινόμενο εορταστικό ωράριο των καταστημάτων

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών ανακοίνωσε το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων της Αθήνας που θα ισχύσει για την …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *