Σειρά επαφών θα έχει αύριο Τρίτη ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Θεόδωρος Δρίτσας. Αρχικά στις 11.30 το πρωί θα παρευρεθεί στην κοπή πίτας της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος (ΠΕΑΛΣ).
Η ΠΕΑΛΣ θα πραγματοποιήσει ανοιχτή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της με αποκλειστικό θέμα «Το Ταμείο Αρωγής Λιμενικού Σώματος». Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης θα γίνει η παρουσίαση της αναλογιστικής μελέτης που εκπονήθηκε για λογαριασμό του ΤΑΛΣ για τους σκοπούς του Ν. 4281/2014.
Ο κ. Δρίτσας θα συναντηθεί επίσης στις 13.00 με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) όπου αναμένεται να συζητηθεί το σοβαρό πρόβλημα της ανεργίας των Ελλήνων ναυτικών.
Στη συνέχεια στις 15.00 θα έχει συνάντηση με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος κατά τη διάρκεια της οποίας θα συζητηθούν ζητήματα που απασχολούν τους λιμενικούς.
Οι επαφές του κ Δρίτσα θα ολοκληρωθούν στις 16.30 οπότε και θα συναντηθεί με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) και της Ένωσης Λιμενεργατών με τους οποίους αναμένεται να συζητήσει το θέμα του «παγώματος» της διαδικασίας της ιδιωτικοποίησης των λιμανιών Πειραιά και Θεσσαλονίκης και τα εργασιακά ζητήματα στις εγκαταστάσεις της Cosco.