φωτό αρχείου

Σε αδιέξοδο παραμένουν οι απλήρωτοι ναυτικοί.

Συνεχίζεται το αδιέξοδο με τους απλήρωτους ναυτικούς, καθώς μέχρι και σήμερα, δεν έχει δοθεί λύση στο πρόβλημά τους και εξακολουθούν να μην μπορούν να εισπράξουν τα χρήματα που τους οφείλουν οι ναυτιλιακές εταιρείες.

Σήμερα, όπως και τις προηγούμενες ημέρες βρέθηκαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας στο προαύλιο χώρο του υπουργείου Ναυτιλίας, ενώ πήγαν και στα γραφεία της ΝΕΛ, όπου σύμφωνα με πληροφορίες τόσο στο υπουργείο όσο και στη ΝΕΛ επικράτησε ένταση, καθώς έχει εξαντληθεί η υπομονή τους. Είναι γνωστό ότι οι περισσότεροι βρίσκονται σε άθλια οικονομική κατάσταση.

Οι απλήρωτοι ναυτεργάτες, σύμφωνα με τη Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ), απαιτούν όχι μόνο να τους καταβληθούν οι δεδουλευμένες αποδοχές αλλά και να δοθεί νομοθετική λύση για τη διασφάλιση των δεδουλευμένων όλων των ναυτεργατών οι οποίοι βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση.

Όπως σημειώνει η διοίκηση της ΠΕΝΕΝ, για πολλοστή φορά ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Θ.Δρίτσας δεν αποδέχθηκε και δεν συμφώνησε με την πάγια θέση των πληρωμάτων και της ΠΕΝΕΝ αναφορικά με την πρόταση τα χρήματα που θα εκταμιευτούν από την εκτέλεση των άγονων γραμμών να αποδοθούν εξ ολοκλήρου στους απλήρωτους ναυτικούς. Ταυτόχρονα αναφέρθηκε για άλλη μια φορά στα περί νομοθετικής ρύθμισης που θα προωθήσει το ΥΝΑ, χωρίς ωστόσο να την έχει κοινοποιήσει έως τώρα στα ναυτεργατικά σωματεία, ενώ αυτή καθυστερεί με τρόπο τραγικό, με αποτέλεσμα τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα των απλήρωτων ναυτεργατών να αυξάνονται και να πολλαπλασιάζονται.

Από την πλευρά του το ΥΝΑ με ανακοίνωσή του, σχετικά με τους απλήρωτους ναυτεργάτες της ΝΕΛ, έκανε γνωστό ότι καταβλήθηκε κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποδέσμευση του οφειλόμενου ποσού.

«Στόχος του υπουργού, είναι το σύνολο του ποσού να αποδοθεί στους εργαζόμενους της εταιρείας και για αυτό ασκεί κάθε δυνατή πίεση στη διοίκηση της εταιρείας, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων που δίνει το ισχύον νομικό πλαίσιο. Διευκρινίζεται, επίσης, ότι για την αποφυγή στο μέλλον του φαινομένου, χρήματα που θα έπρεπε κατά προτεραιότητα να δοθούν στους ναυτικούς, να μη φτάνουν σε αυτούς με ευθύνη των επιχειρήσεων, είναι σε φάση υλοποίησης νομοθετικής πρωτοβουλίας του υπουργείου, με βάση την οποία τα ποσά που λαμβάνουν οι επιχειρήσεις, που διαχειρίζονται γραμμές δημοσίου συμφέροντος, θα αποδίδονται κατά προτεραιότητα, για την εξόφληση οφειλών στους εργαζόμενους» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

About kymaeditor

Check Also

Πειραιάς: Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε η Παρέλαση για την επέτειο της Επανάστασης του 1821

Με λαμπρότητα και υπερηφάνεια από την πλευρά της μαθητιώσας νεολαίας πραγματοποιήθηκε η Παρέλαση για την …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *