Σε απεργία κατεβαίνει η ΠΝΟ.

Κινητοποιήσεις αποφάσισε την η ΠΝΟ ζητώντας την επίλυση σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν τους ναυτικούς. Ειδικότερα αποφασίστηκε 48ωρη πανελλαδική απεργία από τις 2 Νοεμβρίου στις 06:00 έως τις 4 Νοεμβρίου στις 06:00 με προοπτική κλιμάκωσης και 24ωρη πανελλαδική απεργία στις 12 Νοεμβρίου (ανήμερα της απεργίας της ΓΣΕΕ) από 00:01 έως 24:00, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.

Σε ανακοίνωσή της η ΠΝΟ τονίζει ότι «η διοίκηση κατά τη συνεδρίασή της, αφού εξέτασε τα ήδη υφιστάμενα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο κλάδος των ναυτεργατών και τα οποία δυστυχώς θεριεύουν και οξύνονται ακόμη περισσότερο με τις νέες ρυθμίσεις και απαιτήσεις του τρίτου μνημονίου, και διαπιστώνοντας, για μια φορά ακόμη, ότι οι επερχόμενες “απορυθμίσεις” δεν στοχεύουν στη δήθεν βελτίωση των δημοσιονομικών αποτελεσμάτων του κράτους αλλά στην κυριολεξία σκοπεύουν στην “ενίσχυση της επιχειρηματικής ισχύος σε βάρος της εργασίας χάριν της ανταγωνιστικότητας” αποφάσισε την πραγματοποίηση πανελλαδικής 48ωρης προειδοποιητικής απεργίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων με προοπτική κλιμάκωσης».

Στη συνεδρίαση αποφασίστηκε επίσης και η συμμετοχή της ΠΝΟ στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ στις 12 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες αντιπροσωπεία της ΠΝΟ αναμένεται να έχει την Παρασκευή το πρωί συνάντηση με τον
υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θοδωρή Δρίτσα και τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Γιώργο Κατρούγκαλο.

Από την ελληνική κυβέρνηση για να εναρμονιστεί με τα κοινοτικά δεδομένα ζητείται να εφαρμοστεί το μοντέλο των πλοίων που ταξιδεύουν στην Αδριατική, κάτι σημαίνει μείωση του αριθμού των Ελλήνων ναυτικών στα πλοία της ακτοπλοΐας κατά περίπου 10%.
Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι της ΠΝΟ σημείωναν ότι το συγκεκριμένο μέτρο που απαιτούν να εφαρμοστεί οι δανειστές δεν έχει δημοσιονομικό χαρακτήρα και αν αποφασιστεί κάτι τέτοιο, το κράτος και συγκεκριμένα το ΝΑΤ θα έχει μεγάλες οικονομικές απώλειες, ενώ κέρδη, και μάλιστα μεγάλα, θα έχουν μόνο οι ναυτιλιακές εταιρείες της ακτοπλοΐας.

 

About kymaeditor

Check Also

Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στον Άγιο Ευστράτιο

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αγίου Ευστρατίου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *