Ημέρες θάλασσας

Σε ‘Γεφύρι της Άρτας’ έχει μετατραπεί η ανέγερση της Ραλλείου.

Μετά από δύο επίσημες θεμελιώσεις και με μία διαφορά μικρότερη των 150.000 ευρώ μεταξύ Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων και του αναδόχου του έργου , όπως ήδη προ καιρού ανέδειξε το Πειραϊκό Κύμα, τώρα οι φορείς του Πειραιά αποστέλλουν επιστολές.

Ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά , κ. Γ. Γαβρίλης, προς τον υπουργό Υποδομών κ.Χ. Σπίρτζη με επιστολή του επισημαίνει τον κίνδυνο να χαθεί η χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ λόγω διακοπής των εργασιών.

«Αποτελεί υποχρέωση της Πολιτείας προς τις μαθήτριες και τους εκπαιδευτικούς του ιστορικού σχολείου, να στεγαστούν σε ένα σχολικό κτήριο, που θα ανταποκρίνεται στις εκπαιδευτικές ανάγκες. Δυστυχώς, μετά από πολλά άγονα χρόνια, αν και ξεκίνησαν, πέρυσι την άνοιξη, οι εργασίες κατασκευής του νέου κτηρίου, σταμάτησαν το περασμένο Νοέμβρη. Έτσι, ο Πειραιάς κινδυνεύει να αποκτήσει ένα ακόμα γιαπί και τα παιδιά να συνεχίσουν να κάνουν μαθήματα σε παλιά και ακατάλληλα κτήρια. Ο αναπληρωτής Υπουργός πρέπει να παρέμβει άμεσα και να αναζητήσει λύση, ώστε να ξεπεραστεί το αδιέξοδο, που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στον ΟΣΚ και στον ανάδοχο, προκειμένου να αρχίσουν ξανά οι εργασίες» δήλωσε ο κ. Γαβρίλης.

Το ποσό για την ολοκλήρωση του έργου είναι πραγματικά μικρό αν υπολογίσει κανείς ότι το κόστος ενοικίου για τις δύο πολυκατοικίες στο κέντρο του Πειραιά που στεγάζουν το Γυμνάσιο και το Λύκειο της Ραλλείου ανέρχεται περίπου 30.000 ευρώ το μήνα. Απλή αριθμητική. Για να μην κινδυνεύσει και το κτίριο Λαμπράκη και Πειραιώς να καλυφθεί από πανό κάλυψης όπως το κτίριο γιαπί για πολλές δεκαετίες στην Πλατεία Κοραή.

About kymaeditor

Check Also

Σύλληψη 70χρονου φυγόδικου στον Πειραιά

Συνελήφθη,  στον Πειραιά, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *