Σε εξαγωγικό κέντρο της Philip Morris μετατρέπεται η Παπαστράτος.

Η εταιρεία Παπαστράτος με μία δρομολόγηση επένδυσης ύψους 25 εκατ ευρώ,προερχόμενη από τη μητρική Philip Morris στις εγκαταστάσεις του Ασπρόπυργου στοχεύει να μετατραπεί σε εξαγωγικό κέντρο για τουλάχιστον 20 χώρες.Και όλα αυτά σε έναν κλάδο που τα τελευταία χρόνια έχει πληγεί από τη μείωση της κατανάλωσης και από τη διείσδυση των λαθραίων τσιγάρων στην αγορά. Είναι ενδεικτικό ότι η νόμιμη αγορά από 32,2 δις. τσιγάρα το 2008 υποχώρησε στα 16,8 δις. τσιγάρα το 2014.

Η μονάδα τηε εταιρείας εγκαινιάστηκε το 2009 με ύψος επένδυσης 100 εκατ ευρώ και παρέχει 800 θέσεις εργασίες, και η μητρική Philip Morris αποφάσισε η Παπαστράτος να αυξήσει την παραγωγή της στα 15 δις τσιγάρα -το 2014 παρήγαγε πολύ κάτω από τα 10 δις. τσιγάρα- και το 50% του όγκου να εξάγεται, αλλάζοντας έτσι προσανατολισμό.
H Philip Morris εγγυάται την απορρόφηση των εξαγωγών της ελληνικής εταιρείας στις ξένες αγορές. Οι πρόσθετες επενδύσεις των 25 εκατ. ευρώ απαιτούνται γιατί από το εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο θα παράγονται και σήματα που μέχρι σήμερα δεν παράγονταν από τη μονάδα. Η πρόβλεψη είναι ότι οι πωλήσεις στο εξωτερικό θα αποτιμώνται σε 80 εκατ ευρώ ενώ στην επένδυση που θα ολοκληρωθεί το Φθινόπωρο του 2015 θα απασχοληθούν 50 νέοι εργαζόμενοι. Μεταξύ των χωρών που θα διοχετεύονται τα καπνικά προϊόντα της Παπαστράτος είναι η Γερμανία, η Ολλανδία, Πορτογαλία, το Βέλγιο, το Χονγκ- Κονγκ κ. α.

About kymaeditor

Check Also

Καθυστερήσεις στο Δέλτα Φαλήρου προς Πειραιά

Καθυστερήσεις και χαμηλές ταχύτητες στη Συγγρού προς Πειραιά( Δέλτα Φαλήρου) λόγω ακινητοποιημένου οχήματος, τώρα.  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *