Σε επιφυλακή η Τροχαία για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

Αυξημένα μέτρα έχει προγραμματίσει η Τροχαία από τις 11 έως και τις 14 Μαρτίου σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας, για την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών κατά τον εορτασμό των Αποκριών και της Καθαράς Δευτέρας.

Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει συγκεκριμένα αστυνόμευση του οδικού δικτύου κατά τομείς , αυξημένη αστυνομική παρουσία στα σημεία όπου παρατηρείται συχνότητα τροχαίων ατυχημάτων, καθώς και αυξημένα μέτρα στις εισόδους-εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων .

Παράλληλα, θα συγκροτηθούν συνεργεία γενικών και ειδικών τροχονομικών ελέγχων, ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση κλπ.

Αστυνομικοί-τροχονόμοι θα βρίσκονται και σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμούς ΚΤΕΛ κλπ), καθώς και στα κατά τόπους διόδια.

Καθ’ όλη τη διάρκεια εφαρμογής των μέτρων, θα διατεθούν περιπολικά, μοτοσικλέτες και συμβατικά οχήματα της ΕΛ.ΑΣ., με ανάλογο προσωπικό και εξοπλισμό, για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου της χώρας.

Κατά τη διάρκεια του τετραημερου θα ισχύει και η απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του ενάμισι τόνου.
Καλά και προσεκτικά ταξίδια λοιπόν!

About kymaeditor

Check Also

Συγκατάθεση (consent) μέσω του Gov.gr Wallet θα δίνουν οι πολίτες για την ολοκλήρωση διαδικασιών

Με στόχο τον περαιτέρω εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Διοίκησης, την εύκολη και φιλική εξυπηρέτηση των πολιτών …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *