Σε επιφυλακή το ΕΚΑΒ- Έκτακτα μέτρα για την πασχαλινή περίοδο

Σε επιφυλακή θα βρίσκεται το ΕΚΑΒ για την πασχαλινή περίοδο αφού θα υλοποιήσει ειδικό πρόγραμμα κάλυψης του εθνικού οδικού δικτύου με έκτακτα μέτρα.

Η κάλυψη θα γίνει με ανάπτυξη, σε συγκεκριμένα σημεία του οδικού δικτύου, κινητών μονάδων επείγουσας προνοσοκομειακής ιατρικής και ασθενοφόρων και συγκεκριμένα: Μ. Πέμπτη από τις 15.00 έως τις 23.00, Μ. Παρασκευή από τις 07.00 έως τις 23.00, Μ. Σάββατο από τις 07.00 μέχρι τις 15.00, Δευτέρα του Πάσχα από τις 07.00 έως τις 23.00 και Κυριακή του Θωμά από τις 07.00 έως τις 23.00.

Το ΕΚΑΒ προτρέπει όλους τους οδηγούς για σωστή χρήση των ζωνών ασφαλείας και του κράνους, και ασφαλή οδήγηση με τήρηση των κανόνων του ΚΟΚ.

Επίσης, παρακαλεί για τη σωστή χρήση του «166» και την κλήση του μόνο σε καταστάσεις που είναι αναγκαία η επείγουσα βοήθεια.

Όποιος καλεί το «166» θα πρέπει να είναι έτοιμος να δώσει τις παρακάτω πληροφορίες: – τον αριθμό του τηλεφώνου από το οποίο καλεί – την ακριβή διεύθυνση στην οποία θα πρέπει να μεταβεί το ασθενοφόρο – αν υπάρχει κάποιο χαρακτηριστικό σημείο (μεγάλος δρόμος ή σταυροδρόμι) – πόσοι άνθρωποι χρειάζονται βοήθεια και ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα – ηλικία και φύλο των ανθρώπων που χρειάζονται βοήθεια.

About kymaeditor

Check Also

Σύλληψη δύο ατόμων για κατοχή 22 κιλών κοκαΐνης

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, απογευματινές ώρες της 28-11-2022 στην Αθήνα και στους Αγίους …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *